Ismét lehetőség van 12 középiskolai ösztöndíj elnyerésére


A képviselő-testület tavalyi döntése alapján a 2024/2025. tanév vonatkozásában már évi 150 ezer forintos tanulmányi ösztöndíjak elnyerésére lesz lehetősége a Békésen tanuló, 4,2-es átlagot elérő középiskolásoknak.

Békés város képviselő-testülete június 27-i döntése értelmében ebben az évben is kiírja a város a középiskolai tanulmányi-szociális ösztöndíjat, amelyet a Békésen élő, tanuló középiskolások pályázhatnak meg, akik legalább 4,2-es átlagot értek el a lezárult tanévben, valamint a családban az egy főre eső jövedelem nem haladja meg az egy háztartásban élők egy főre jutó jövedelme a minimálbér 54%-át.

A második féléves folyósítás előfeltétele, hogy a pályázaton nyerők félévi bizonyítványa eléri a jó rendű átlagot, és erről 2025. február 14-ig a félévi értesítőt bemutatják. A pályázat bemutatására október 15-ig van lehetőség, a beérkezett anyagokat képviselő-testület bírálja el a Humán és Szociális Bizottság javaslata alapján – tudtuk meg Mucsi András képviselőtől, a bizottság elnökétől. 

 


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!