Ismét békési siker Balatonon


Július 27-én immáron hetedik alakalommal rendezte meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség a balatoni nyár legnagyobb vízi futamát. Az idei Hervis Balaton-Átevezésen közel négyezren teljesítették a tihanyi fordulóval egybekötött nyolc kilométeres távot.

A békési sárkányok a 10 személyes sárkányhajó kategóriában három hajót indítottak. 2023-ban két hajóval szerepeltek, 2024-re egy szabadidős hajóval is beneveztek.

A tiszta sárkány fiúkból álló csapat 44 perc alatt teljesítette a távot, mellyel meg is nyerték a kategóriát. Külön dicséret jár nekik, hiszen három percet javítottak a tavalyi győztes időn. Kellett is, hiszen erősödött a mezőny, a tavalyi idő talán a harmadik helyre lett volna most elegendő. A tiszta sárkány lányokból álló hajó a hatodik helyet csípte meg 52 perces idővel, ami szintén bőven dicséretes, hiszen férfi és vegyes hajókat előztek meg a lányok, asszonyok. A harmadik hajó csapata is szépen teljesített, kényelmes tempóban, vidáman ért a célba.

A célba érkezést követően mindenki átvehette a jól megérdemelt befutóérmét, illetve a Márka jóvoltából frissítő is járt a nap hőseinek.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!