Ha augusztus második hete, akkor VIII. Pro Musica Fúvósötös- és Kamarazenei tábor


Megjelent: 2024 Augusztus 1. ( Csütörtök ) 14:02
Módosítva: 2024 Augusztus 6. ( Kedd ) 10:16
Nyolcadik alkalommal rendezik meg az országos Pro Musica Fúvósötös- és Kamarazenei tábort. A 2024 augusztus 4 és 10 között, Tarhoson megrendezett kurzussorozaton 46 hangszeres diák fog a Pro Musica Fúvósötös művésztanáraitól tanulni.

A diákok az ország egész területéről, egyes résztvevők pedig Európa távolabbi pontjairól érkeznek. Augusztus 9-én 17 órától a Kastélyparkban ezek a diákok adnak kamarakoncertet azokból a hangszeres művekből, amit az egy hét során megtanultak.

Nyolcadik alkalommal látogat el Tarhosra az országos Pro Musica Fúvósötös- és Kamarazenei tábor. 2024 augusztus 4 és 10 között 46 általános- és középiskolás hangszeres tanuló tölti meg zenével a volt Békés-tarhosi Énekiskola – egyben Wenckheim-kastély – kertjét. A diákok az ország különböző szegleteiből, például Sopron-, Baranya-, Jász-Nagykun-Szolnok-, és Somogy-megyéből érkeznek, sőt olyan résztvevők is vannak, akik nemzetközi közegből, Mallorcáról és Ausztriából csatlakoznak az egyhetes kurzussorozathoz.

Az egyhetes tábor során a növendékek egyéni és csoportos hangszeres órákon, közös zenei foglalkozásokon vesznek részt, ahol kiváló művésztanárok bővítik majd szakmai eszköztárukat. A fiatalok pallérozásában idén Székely Edit fuvolaművész, a Weiner Leó Katolikus Zeneművészeti Szakgimnázium kamarazene tanára, Kerényi Judit oboaművész, a Weiner Leó Katolikus Zeneművészeti Szakgimnázium oboa tanára, a Pro Musica Fúvósötös művészeti vezetője, Boda János kürtművész, az MH Központi Zenekarának művésze, a Dohnányi Ernő Zeneiskola kürttanára, Bokor György fagottművész-tanár, a Hubay Jenő Zeneiskola igazgatója, és Szabados-Tóth László klarinétművész, az Orosházi Liszt Ferenc Zeneiskola tanára vesz részt. Az átiratok elkészítésében, tehát a zenei alapanyag összeállításában, illetve a tábor előkészítési munkálataiban részt vett Kerényi Sándor oboaművész, a MÁV Szimfonikus Zenekar egykori tagja, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Tanárképző Intézetének nyugalmazott főiskolai docense.

A tábor nem valósulhat meg nyolcadjára sem a Pro Musica Fúvósötös állandó partnerei és segítői, A Gemma  Cégcsoport nélkül.

A tábor keretein belül kerül megrendezésre az 5 napos kamarazenei mesterkurzus, amely a Nemzeti Kulturális Alap 110104/1864 pályázati azonosító számú, „A kodályi zenepedagógia nyomán fúvósötös komolyzenei mesterkurzus megvalósítása zeneművészeti szakgimnázium és zeneiskolás növendékek számára Tarhoson megnevezésű program keretében kerül megvalósításra

 

A tanulók augusztus 9-én 17 órától egy „táborzáró hangversenyen” mutatják be azokat a hangszeres darabokat, amelyeket a hét folyamán begyakoroltak.

 

(X) Reklám

Letölthető dokumentumok

# Fájlnév Méret
1 mesterkurzus_felhivas_plakat 275.53KB

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!

Cimkék:


Pro Musica tábor