ÚJRA NEVELÉSI- ÉS TANÉVKEZDÉSI TÁMOGATÁS BÉKÉSEN!


Békés Város Önkormányzata Képviselő-testülete módosította a gyermekvédelem helyi rendszeréről szóló 11/2012. (III.30.) önkormányzati rendeletét, amely módosítás alapján 2024-ben is lesz nevelési- és tanévkezdési támogatás városunkban.

Azon gyermek, aki és akinek szülői felügyeleti jogot gyakorló szülője vagy családba fogadó gyámja Békés városban 2024. július hó 1. napján, illetve a támogatás kifizetése a közötte lévő időszakban bejelentett lakóhellyel, vagy tartózkodási hellyel rendelkezik, és életvitelszerűen Békés városban lakik, nevelési- és tanévkezdési támogatásra jogosult, feltéve, ha a gyermek 2024. szeptember hó 1. napján

  • az óvodai nevelésben történő részvételt ténylegesen megkezdi (a támogatás összege: 5.000 forint), vagy

  • alapfokú közoktatási intézményben folytat a nappali oktatás munkarendje szerint tanulmányokat, vagy az iskola igazolása alapján tanulmányait betegsége, testi- vagy szellemi fogyatékossága miatt egyéni munkarend keretében folytatja (a támogatás összege: 10.000 forint), vagy

  • középfokú oktatási intézményben folytat a nappali oktatás munkarendje szerint tanulmányokat, vagy az iskola igazolása alapján tanulmányait betegsége, testi- vagy szellemi fogyatékossága miatt egyéni munkarend keretében folytatja (a támogatás összege:12.000 forint).

Bölcsődés esetén a jogosulti körbe az az előző feltéteknek megfelelő gyermek tartozik, aki a nevelésben történő tényleges részvétel 2024. év október hó 30. napjáig megkezdi (a támogatás összege: 5.000 forint).

Tájékoztatjuk a nem békési nevelési-oktatási intézménybe járó gyermekek törvényes képviselőit, hogy tárgyi ügyben 2024. szeptember hó 2. napjától 2024. október hó 15. napjáig terjeszthető elő a kérelem

-        bölcsődébe és óvodába járó gyermekek esetén intézménylátogatási igazolás csatolásával,

-        az alapfokú vagy középfokú oktatási intézménybe járó 2008. augusztus hó 31. napján vagy ezen időpont előtt született gyermek esetén a 2024/2025-ös tanévre érvényesített diákigazolvány bemutatásával.

Az alapfokú vagy középfokú oktatási intézménybe járó, 2008. szeptember hó 1. napján vagy ezen időpont után született gyermek esetén a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 46/A. § (1) bekezdése alapján a tanulói jogviszonyról szóló igazolást nem kell csatolni.

Ahol a gyermeknek a bejelentett lakóhelye vagy tartózkodási helye Békés, és a gyermek életvitelszerűen itt tartózkodik, míg a másik hely Békéstől eltérő, úgy szükséges a törvényes képviselő nyilatkozata, hogy a lakóhely/tartózkodási hely szerint illetékes önkormányzattól nem részesül a nevelési- és tanévkezdési támogatással azonos célú támogatásban.

A támogatás összegének felvétele a törvényes képviselő által, személyazonosságot és lakcímet igazoló hatósági igazolvány bemutatásával, vagy a törvényes képviselő által adott meghatalmazással történhet (ebben az esetben a kifizetésnél a meghatalmazott személyazonosságot és lakcímet igazoló hatósági igazolványainak bemutatása szükséges). A kifizetés időpontját ügyintéző a kérelem előterjesztésekor közli a kérelmezővel. 

 

A nyomtatványok elérhetőek a Békési Polgármesteri Hivatalnál, illetve a www.bekesvaros.hu honlapon, illetve Békés Mátrixon, a hír alatt, csatolva! 

Letölthető dokumentumok

# Fájlnév Méret
1 1_kerelem 16.43KB
2 2_nyilatkozat 15.63KB
3 3_meghatalmazas 32.5KB

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!