Mesekönyvbemutató és kiállításmegnyitó


Horváth Hajnalka békési festőművész és meseíró 2020 januárjától 2024 júniusáig, tehát négy és fél éven át írta Cucu Laca kalandjairól szóló meséjét, melyet lapszámaiban a Békési Újság kéthétről kéthétre, folytatásokban közölt.

Békési olvasók százainak és ezreinek a lakásába „költözött be” Laca, aki „szereti mindenbe beleröffenteni az orrát” és aki minden fontosat lerajzol a firkafüzetébe. Megismertük Laca családját, valamint állatbarátait, Egér Emiltől és Fácán Fiónától Nyúl Benőn át egészen a nagyon okos Kistüskéig, és Oszkárig, a „kissé pökhendi” légyig. Feltárult előttünk a 100 éves cseresznyefa rejtélye, Mesevár és Szivárványország titkai, együtt éltük át a nagy találkozást Magnóliával, azaz Magdikával, aki elrabolta a kalandvágyó, tisztaszívű Laca szívét.

Ezt a kedves mesét, annak mind a 111 részét gyűjti egybe a Cucu Laca nagy kalandja című - Szegfű Katalin szerkesztésében és a Családért Alapítvány gondozásában megjelent - mesekönyv, amelynek különös értékét adják Horváth Hajnalka csodásan mesés és mesésen csodás illusztrációi, amik életet lehelnek az állatfigurák karakterébe.

Az eredeti rajzokat most először láthatják az érdeklődők a kulturális központ kiállításán, melynek megnyitója, egyben a könyv bemutatója október 3-án, csütörtökön lesz, 17 órai kezdettel. A rendezvény sztárvendége Kékkovács Mara színművész, aki gyermekdalokkal lép fel.

A rajzkiállítás november 15-ig tekinthető meg.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!