Változik a békési laboratórium működése!


2024. október 1-től a Békési Gyógyászati Központ, Gyógyfürdő és Uszoda Laboratóriuma csak vérvételi, mintavételi és leletkiadási pontként fog működni, az elvégzendő diagnosztikai vizsgálatokat más laborban végzik majd.

KÖZLEMÉNY: 

2024. október 1-től a Békési Gyógyászati Központ, Gyógyfürdő és Uszoda Laboratóriuma csak vérvételi, mintavételi és leletkiadási pontként fog működni, az elvégzendő diagnosztikai vizsgálatokat más laborban végzik majd.

Ebből kifolyólag:

1. A Laboratóriumunk munkanapokon 06:00-09:25 közötti időpontban fogad majd pácienseket vérvételre, mintavételre.  

2. A cukorterheléses vizsgálatra érkező betegeink reggel 06:00-06:30 közötti időpontot foglaljanak, hogy 09:30-ig a szükséges kétszeri vérvétel kivitelezhető legyen.  

3. Széklet vér, széklet weber vizsgálatra érkező mintákat csak és kizárólag az erre a célra gyógyszertárban kapható széklettartályokban áll módunkban átvenni. Bármilyen más, nem erre a célra kitalált tartályban, dobozban nem fogadja be a mintát a külső labor.  

4. Vizelet vizsgálathoz is kapható a gyógyszertárakban vizelettartály. Az eddigi gyakorlat - miszerint akár helyben mosdózás után is lehet műanyag pohárban vizelet mintát leadni - nem kivitelezhető a továbbiakban. A minták elszállításra kerülnek, melyhez zárt vizelettartályban szükséges azok leadása.  

5. Térìtés, fizetés ellenében laborvizsgálatot a továbbiakban mi nem végzünk. Ezen igényekkel a Rendelőintézet közelében megtalálható Synlab Laborhoz, javasoljuk fordulni. (https://laborvizsgalatbekes.hu/) (A térìtéses magzati szűrővizsgálatokhoz kapcsolódó laborvizsgálatok vérvétele továbbra is elérhető lesz.)  

6. A helyszìni leletkiadás munkanapokon 10:30-13:30 közötti időszakban lesz elérhető. De adott napon levett vér, minta alapján nincs arra biztosíték, hogy még ugyanazon napon lesz kiértékelt lelet A vérvétel, mintaleadás időpontjának kérésekor kérjük ennek figyelembevételét, a külső labor igénybevétele miatti csúszással való tervezést. (Az elkészült leletek az eddigiekhez hasonlóan továbbra is felkerülnek az EESZT-be is.)

Megértésüket és az átállás kezdeti nehézségei iránti türelmüket előre is köszönjük!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!

Cimkék:


labor gyógyfürdő