Idén már másodszor ad magyar válogatott versenyzőt a Békési DAC!


Székesfehérváron rendezték meg az U16-os országos bajnokságot. Az ország három régiójából versenyszámonként a legjobb 24 versenyző jutott be az országos döntőbe.

Az első napon, Wágner Balázs gerelyhajításban, hatalmas egyéni csúccsal, ezüstérmes lett. Az utolsó sorozat előtt a nyolcadik helyen állt, de a klasszikus utolsó dobásával – 50.96 méterrel – a második helyre dobta magát. Erre már senkinek nem volt válasza, így a dobogó második fokára léphetett fel. Mindössze 5 centiméterrel maradt el az aranyéremtől. Viszont a szövetségi kapitány máris hozta a jó hírt, szombaton nemzetünket képviselheti Zágrábban, az U16-os válogatott tagjaként.

Gerelyeseink nagyon jó formában voltak, hiszen Pribojszki Panna is felborította a papírformát. Bár betegség miatt még péntek reggel is veszélyben volt indulása az országos bajnokságon, összeszedte magát és első három dobása egyéni csúcs volt Aztán kicsit elfáradt, de így is 33.92 centiméterrel hetedik lett.

Gyalogló lányaink meggyőző teljesítményt nyújtottak. Végig betartották edzőjük, Kis-Kovács Károly utasításait és így Kelemen Bernadett negyedik, Sánta Sára, egyéni csúccsal, az ötödik, míg Borbély Emília a hetedik helyen ért célba. Októberben lesz a csapatbajnokság, ott biztos éremesélyesként indulnak.

A második napon Pribojszki Panna kezdett, ezúttal diszkoszvetésben. Panna ismét döntőzött, ahol megint hetedik lett, le a kalappal a hétvégi teljesítménye előtt. Wágner Balázs egy kicsit megelégedett a gerelyhajítás eredményével, ami nem csoda, Így nem sikerült a diszkoszvetés döntőjébe jutnia, de ez abszolút mellékes, hiszen túlteljesített minden várakozást.

A hétvége utolsó száma békési szempontból a férfi magasugrás volt, Durkó Szilárddal.

Régen látott, magasszínvonalú verseny volt! Szilárd 178 centiméterig mindent elsőre ugrott. És jött a 181 centiméter, ahol már csak négy versenyző volt versenyben. Elsőre mindenki leverte a lécet, de másodikra a másik három versenyző átugrotta ezt a magasságot. Szilárdnak élete legjobb ugrásával, harmadikra sikerült teljesítenie az egyéni csúcsot jelentő 181 centimétert. A 184 centiméter már nem sikerült, így negyedik lett a második és harmadik versenyzővel azonos eredménnyel. Szilárdnak nagyon sok egészségügyi gondja volt nyáron, de fantasztikusan versenyzett és tényleg csak egy hajszálon múlott az érem és a válogatottság is. Ezt visszaadja majd a sors, hiszen tehetsége és szorgalma erre predesztinálja.

Az élet nem áll meg a békési atlétáknál. Szombaton Szentesen versenyzünk, illetve Wágner Balázs Zágrábba viszi városunk jó hírét!

Hajrá Békési DAC!

Eredmények:

2. Wágner Balázs – gerelyhajítás – 50.96 m – PB

4. Durkó Szilárd – magasugrás – 181 cm - PB

4. Kelemen Bernadett – 3000 méteres gyaloglás – 17:58.30

5. Sánta Sára - 3000 méteres gyaloglás – 18:17.38 - PB

7. Pribojszki Panna – gerelyhajítás - 33.92 m – PB

7. Pribojszki Panna – diszkoszvetés - 26.34

7. Borbély Emília - 3000 méteres gyaloglás – 21:16.41

19. Wágner Balázs – diszkoszvetés – 36.19 m

 


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!