Megjelent Békés legújabb könyve


A napokban mutatták be az érdeklődőknek Horváth Hajnalka „Cucu Laca nagy kalandja” című könyvét. A közismert és közkedvelt festőművész szerző 2020 januárjától idén júniusig írta és egy-egy rajzával illusztrálta a Cucu Laca nagy kalandja című mesét, amit folytatásokban a Békési Újság közölt, kéthétről kéthétre, pontosan 111 folytatásban.

Ezekből a meseszövegekből és rajzillusztrációkból született meg ez a mesekönyv. A kötet előkészítésének és elkészítésének folyamatát szerkesztője, Szegfű Katalin mutatta be a kulturális központban megtartott könyvbemutatón. A szerző később felolvasott egy részt a mesekönyvből. A könyvbemutató különlegességét az adta, hogy azzal egyidőben jelent meg a könyvet illusztráló mind a 111 rajzból összeállított exkluzív tárlat, amely a konferenciateremben november 15-ig tekinthető meg, díjtalanul.

A Cucu Laca nagy kalandja című, csodás kivitelezésű, 204 oldalas mesekönyvet 400 példányban a Családért Alapítvány adta ki, ára 3500 Ft. Megvásárolható a könyvtárban, a gyermekkönyvtárban és a kiállítás idején a kulturális központban.

Fotók: Gazsó János.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!