Miközben Wágner Balázs az U16-os válogatottal szerepelt, a többiek Szentesen versenyeztek.


A Békési DAC dobó atlétái már évek óta részt vesznek a szentesi dobó versenyen, ahol csak súlylökés és diszkoszvetés van, de az minden korosztályban.

Nagyon erős mezőnyök gyűltek össze most is, bár az időjárás megtréfálta az indulókat. Az a vihar, ami Zágrábot is sújtotta, megérkezett Szentesre is. Szakadó eső, viharos szél és hatalmas sár jellemezte az így már igencsak férfias küzdelmeket.

Wágner Ádám, Balázs bátyja, aki szintén válogatott, nagyszerűen versenyzett az U18-as mezőnyben és két aranyérmet nyert. Diszkoszvetésben új egyéni csúccsal (48.38 m) verte meg a mezőnyt, ami külön bravúr a körülményeket ismerve. Súlylökésben az országos bajnokot győzte le nagy küzdelemben (14.64 m). Ugyanebben a korosztályban, mind a két számban, hatodik helyen végzett Garai-Balázs Endre, ami jó gyakorlás volt a országos csapatbajnokságra. Súlylökésben 11.20 métert, míg diszkoszvetésben 33.42 métert ért el.

Borbély István - az U20-as mezőnyben - a diszkoszvetésben aranyérmet (29.96 m), míg súlylökésben bronzérmet nyert (9.10 m).

Következik az U14 és U16-os összetett országos bajnokság és a Budapest gyermek verseny!

Hajrá Békési DAC!

 


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!

Cimkék:


Szentes verseny