Társadalmi összefogással gyűjtést indít a Békési Gyógyászati Központ, Gyógyfürdő és Uszoda


Békés Város Önkormányzata, a fenntartásában lévő Békési Gyógyászati Központ és Gyógyfürdő és a „Békési Fürdőért” Közhasznú Közalapítvány közös célt hirdet, egy új, modern nőgyógyászati szakrendelésre beszerezendő ultrahang készülékért.

FELHÍVÁS! 

Tisztelt Betegeink!

Tisztelt Lakosság!

Engedjék meg nekünk, hogy a mellrák elleni küzdelem alkalmával egy új kezdeményezést is bejelentsünk.

A nőgyógyászati szűrések és szakorvosi vizsgálatok fontosságát mi sem bizonyítja jobban, mint az a tény, hogy a nőgyógyászati rosszindulatú megbetegedések következtében évről évre a nők tízezrei veszítik el életüket. A nők körében emlőrákot diagnosztizálnak a leggyakrabban, a méhnyakrák pedig szintén a tragikusan előkelő, negyedik helyet foglalja el a diagnosztizált és a vezető daganatos halálokok között is. Az időben és rendszeresen igénybe vett nőgyógyászati vizsgálatok, ultrahangok nem csak anyáink, asszonyaink, lánytestvéreink, lányaink egészségi állapotának megóvását szolgálják, de a családalapítás tervezésekor és a gyermekáldás időszakában is megkérdőjelezhetetlenül fontosak.

Békés Város Önkormányzata, a fenntartásában lévő Békési Gyógyászati Központ és Gyógyfürdő és a „Békési Fürdőért” Közhasznú Közalapítvány közös törekvése, hogy a Békési járás településein - Békés, Bélmegyer, Kamut, Köröstarcsa, Mezőberény, Murony, Tarhos - élő nők biztonságos és a jelen kor szerint elvárható színvonalú nőgyógyászati ellátása érdekében a Rendelőintézetünk Nőgyógyászati szakrendelését egy új, modern ultrahang készülékkel szereljük fel, ami számos esetben életmentő lehet!

Az általunk célzott nőgyógyászati ultrahang jelenlegi piaci értéke 8,5-9 millió forint. Anyagi lehetőségeink korlátozottak, így arra az elhatározásra jutottunk, hogy azzal párhuzamosan, hogy minden, erre a célra csoportosítható forintot felkutatunk, lakossági, társadalmi adományozást, gyűjtést is szervezünk.

Tisztelettel kérjük Önöket, hogy kezdeményezésünk jóhírét terjesszék és lehetőségeikhez mérten támogassák akár kisebb, akár nagyobb összegű felajánlásokkal.

Az adománygyűjtés pontos technikai részletei:

Békési Fürdőért Közhasznú Közlapítvány

5630 Békés, Petőfi Sándor u. 2 .

adószáma: 18386169-1-04

számlaszám: 11998707-06278340-10000001

utalás közleménye: NŐGYÓGYÁSZATI ULTRAHANG

A „Békési Fürdőért” Közhasznú Közalapítvány bankszámlaszámára tudtunkkal már be is érkezett erre a célra egy jelentős magánszemélyi felajánlás 500.000 forint értékben.

A gyűjtés előrehaladtáról, a beérkezett összegek értékéről folyamatos tájékoztatással fogunk Önök felé élni.

Támogatásukat hálás szívvel köszönjük előre is


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!