Szerencsen rendezték meg az ország legnagyobb BBQ-versenyét, az I Love Smoky fesztivált, amely a hazai grill- és füstölésszeretők egyik legjelentősebb találkozója. A rendezvényen a Békési Húsmanufaktúra is képviseltette magát, és méltán aratott elismerést a szakma és a közönség körében.
A helyszínen számos neves séf és gasztronómiai szakember vett részt – köztük a hazai „burgerpápa”, Jancsa János is, akivel a minőségi húsok és hagyományos ízek fontosságáról beszélgetett Kovács István, a Békési Húsmanufaktúra ügyvezetője.
Jancsa külön kiemelte, hogy a Kovács István-féle díjnyertes vastagkolbász az egyik személyes kedvence, amely szerinte tökéletesen példázza, hogyan lehet a hagyományos magyar ízvilágot prémium minőségben újraértelmezni.
A Békési Húsmanufaktúra számára a megjelenés nemcsak szakmai elismerést jelentett, hanem újabb bizonyítékát adta annak, hogy a békési húsfeldolgozásnak és kolbászkészítésnek országos szinten is komoly rangja van.
A manufaktúra képviselői büszkén számoltak be arról, hogy a hagyományos receptúrákat modern technológiával ötvözve igyekeznek megőrizni a békési ízek egyediségét – és úgy tűnik, ez a törekvés egyre szélesebb körben talál visszhangra.