Surman Box Club - Pofon Parti :)))


Megjelent: 2007 Április 16. ( Hétfő ) 11:52
Módosítva: 2016 Augusztus 10. ( Szerda ) 11:52
2007. április 12-15 között Móron, a Wekerle Sándor szabadidő központban rendezték meg az ökölvívók serdülő és kadet korcsoportú Utánpótlás Olimpiáját.

Az igen rangos viadalsorozatban 52 egyesület 220 versenyzoje vett részt. A Surman Box Club 2 versenyzovel képviseltette magát. Boros Zsolt serdülo korcsoport 46 kg-osok súlycsoportjában és Római József szintén serdülo korcsoport, de a 68-kg-os súlycsoportban.

Boros Zsolt az elso napon a Gyori Dózsás Lencse Rolanddal találkozott, akivel igen kemény csatában, de végül is egyhangú pontozással diadalmaskodott. A második napon Zsolt súlycsoportjában szünetvolt, de versenyzonk ekkor már biztos érmesnek számított csoportjában. A döntobe jutásért a Kecskeméti SC versenyzoje Ladányi Ákos várt reá, de Zsolt harcias és határozott fellépésének köszönhetoen az elso menetben repült a törölközo, hiszen az ellenfél edzoje feladta a mérkozést miután versenyzojére az elso pár másodperc után számolni volt kénytelen a bíró, mivel Zsolt 2-3 megrendíto ütéssel találta el a kecskeméti fiút.

A döntoben viszont a lassacskán Zsolt számára örök riválisként felfogható Debreceni csapat versenyzoje várt reá Szabó Szilárd személyében. A dönto találkozója igen csak nagy érdeklodésnek örvendett, hiszen az addig viszonylag csendes sportcsarnok a két ver4senyzo mérkozését látva igen hangos és eros sportszeru szurkolásba csapott át. A két fiú között igen kiegyenlített volt az ero fölény, de sajnos ebben a csatában Pontozásos vereséget szenvedett versenyzonk, így a dobogó 2. fokára álhatott fel a mérkozés után.

Római József a középdöntobe jutásért a ceglédi, de nigériai származással rendelkezo Virág Alexal találkozott, aki a tavalyi év 68-kg-os súlycsoportjának volt az országos bajnoki ezüst érmese. Sajnálatos módon a rendkívülien kemény és szoros mérkozésen 2-1-es pontozással Józsi maradt alul így a verseny végeztével a súlycsoportja 5. helyezését szerezte meg.



Mindent összevetve nagyon elégedett vagyok a versenyzoim teljesítményével és ezen a versenyen is bebizonyosodott, hogy a Surman Box Club versenyzoi, (akik sajnos Hódmezovásárhelyi színekben versenyeznek) tudásukkal és teljesítményükkel is a magyar utánpótlás élmezonyébe tartoznak.

Versenyzoink legközelebb az elore láthatóan május 5.-én Kiskunfélegyházán tartandó "Pofonpartin" lépnek szorítóba, majd azt követoen 11-13.-a között a Szolnokon megrendezésre kerülo Tanintézetek Országos bajnokságára utazunk, ahol Zsolt és Józsi mellett még 2-3 fo fog indulni egyesületünktol.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!