Békési benzinlopás és LADA feltörések 2007-11.29


Megjelent: 2007 November 30. ( Péntek ) 14:07
Módosítva: 2016 Július 16. ( Szombat ) 14:07
Békésre jártak „tankolni” a sarkadi fiatalok a rendőrök csípték el a Ladákra szakosodott tolvajokat.


Négy sarkadi fiatal lopott benzint három autóból az elmúlt napokban Békésen. Nem volt pénzük tankolni, ezért nyitogatták ki a Ladák tanksapkáit, és szívták le belőlük az üzemanyagot. Két kocsiból a rádiós magnót is kivették. A rendőrök azonban elfogták őket, és lopás miatt eljárást indítottak ellenük.


A társaság november 22-én és 23-án este is járt Békésen. Először elmondásuk szerint szórakozni, csajozni indultak, de a kocsijuk csomagtartójába mégis betettek pár üres műanyag kannát, és egy gumicsövet is. Mikor beértek a városba, körülnéztek a főtéren, ahol kiszemeltek egy Ladát. Nem volt pénzük tankolni, ezért ki akarták szívni belőle a benzint. A kocsitól nem messze azonban rendőrök járőröztek, ezért nem mertek hozzányúlni a kocsihoz. Később találtak egy Zsigulit, aminek az ajtaját csavarhúzóval felfeszítették, és kiszerelték belőle a rádiót. Az egyik üres kannájukat pedig a Zsiguli tankjából leszívott benzinnel töltötték fel, majd tovább mentek. Közben a rendőrök is tovább mentek, így az elsőként kiszemelt Ladához is hozzáfértek a fiatalok. Abból is kivették a magnót, és a benzint is. Másnap este aztán megint visszamentek Békésre, és akkor is kiürítették egy Lada tankját.


A Békési Rendőrkapitányság nyomozói már az első két eset után is próbáltak minél több információt összegyűjteni azért, hogy kiderüljön, ki vagy kik lophatják meg a békési autósokat. A harmadik eset után terelődött a gyanú sarkadi társaságra, akiket aztán el is fogtak. A négy fiatal ellen lopás miatt eljárás indult.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!