Derûs Ház Békésen - lassan egy éve!


Megjelent: 2007 December 7. ( Péntek ) 13:34
Módosítva: 2016 Június 15. ( Szerda ) 13:34

Békésen 2006. január.2-án nyitotta meg kapuit a felnőtt fogyatékosok számára a Derűs-Ház

Elnevezésű Fogyatékosok Nappali Intézménye, ami 30 gondozottal és 3 gondozónővel működik. A szociális foglalkoztatás keretében munka-rehabilitációban és fejlesztő felkészítésben vesznek részt. Mindenki a képességeinek megfelelő tevékenységet végez: pl -szövés, varrás, kreatív tevékenységek.

A gondozottaknak lehetőségük van mosásra, fürdésre is.

Jó hangulatban, szép környezetben telnek napjaik.

Minden dolgozó arra törekszik, hogy az ellátottak teljes értékű embernek érezhessék magukat.


2007.december.1-én a Békésen megrendezett fogyatékosok találkozóján lehetőség nyílt a bemutatkozásra, ahol az ellátottak /5 fő/ táncos-énekes műsort adtak elő nagy sikerrel.


2007.december.5-én a Békéscsabai Degré utcai Fogyatékosok Intézményébe meghívott 14 fő gondozottal Mikulás ünnepségre voltak hivatalosak. A műsor után közös vetélkedőn és táncmulatságon szórakoztatták a meghívottakat, akik nagyon jól érezték magukat.


2007.december.6-án gondozottaink részére Mikulás ünnepséget szerveztünk, ahol kis csomagot kaptak az ellátottak. Saját készítésű süteményeket fogyasztottak, majd táncolással és beszélgetéssel töltötték el a délutánt.


Télapóváró ünnepség


Az idén újból eljött december 5-én a Békés Városi Szociális Szolgáltató Központ Télapója a hátrányos helyzetű családok gyermekeihez. Az ünnepség alkalmából 20 fő gyermek kapott meghívást a város valamennyi iskolájából. Érdekes, és vidám műsorral, játékokkal, közös énekléssel várták a Télapó megérkezését. Minden kis vendég télapócsomagot, süteményt, üdítőt és csokoládét kapott ajándékba a támogatóknak köszönhetően. A gyermekek vidám, és jó hangulatban töltötték el a délutánt, ahol megígérték a télapónak, hogy továbbra is jó gyerekek maradnak.

Köszönetet mondunk a felajánlóknak, akik támogatták, hogy ez a szép nap létrejöhessen:

Csapó Pékség

Juhász cukrászda

Lagzi cukrászda

Nagy Lajos cukrászda

Reál Főtéri ABC

Sipaki cukrászda

Ezen a napon az esti órákban a szolgálat családgondozói 50 db mikuláscsomagot szállítottak ki a hátrányos helyzetű gyerekeknek. Szeretettel és örömmel fogadták. Versekkel és dalokkal köszöntötték a télapót.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!

Cimkék:


derűs ház