A Békési DAC évzáró vacsorája


A Békési Diákok Atlétikai Clubja (DAC) 2007. december 7-én, pénteken este tartotta szokásos év végi értékelését a Dr. Hepp Ferenc Tagintézményben.

A rendezvényt Vámos János volt elnök nyitotta meg, majd Veres Zsolt ismertette a klub 2007-es évi eredményeit. Beszámoló hangzott el az egyesület 2007-es évének gazdálkodásáról. A Club eredményességét jelzi, hogy az ország 89 hasonló sportklubja közötti pontversenyben a 37. helyen végzett.

A Városi Önkormányzatot Kálmán Tibor képviselte, aki a díjátadásban működött közre.

A jutalmak átadásának megtisztelő feladatában az elmúlt időszak legkiemelkedőbb versenyzői: Hortobágyi Anikó, Balasi Imre és Horváth Anikó is osztozhattak.

Hortobágyi Anikó bemutatkozott a felnőtt válogatottban. Júliusban tagja volt az Összetett Európa Kupán, Mariborban résztvevő nemzeti csapatnak, ahol első helyet szereztek és feljutottak az első osztályba.
Balasi Imre szeptemberben tagja volt a szintén Mariborban megrendezett Csehország-Szlovénia-Magyarország verseny utánpótlás válogatottjának, ahol 400 m-es gátfutásban 3. helyet szerzett.

Horváth Anikó a márciusi, Budapesten megrendezett Junior Fedettpályás OB-n a magasugrás országos bajnoka lett.

Igen sok szép eredménnyel büszkélkedhet a Békési DAC. Ezekben a sikerekben része volt a most iskolánkba járó diákolimpikonoknak is: Nyeste Ágnes, Kovács Anikó, Fábián Laura, Szalkai Adrienn, Szabó Anikó, Pankotai Kinga, Bohus Lídia, Veres Fanni, Láza Vivien, Domokos Tímea – ők nálunk a legjobbak.

A díjak átadásában részt vállalt Rácz András edző és Fábián Tamás elnök is. Mindazok, akik kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, valamilyen ajándékot kaptak – kupát, könyvutalványt, tárgyjutalmakat.

A taggyűlés hivatalos részének végén a legfontosabb, 2008-ra vonatkozó terveket vázolták fel:
-a legkiemelkedőbb eredményt elért sportolók (Hortobágyi A., Balasi I.) felkészítése, hogy válogatottságukat megtartsák
-újabb válogatottak kinevelése (Horváth A., Szatmári J.)
- az egyesületek közti bajnoki pontversenyben az ideihez hasonló jó helyezés megőrzése,
- valamint bizalom abban, hogy jövőre legalább olyan lesz a Club anyagi helyzete, mint 2007-ben.

A sportolók az értékelés és díjátadás után ízletes vacsorát fogyasztottak el, amely sertéspörköltből és csokis süteményből állt. Ezután közös zenehallgatás, diszkó és beszélgetés zárta le a Békési Diákok Atlétikai Clubja 2007-évi közgyűlését.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!