Izsó Gábor polgármester ünnepi köszöntője!


Megjelent: 2007 December 21. ( Péntek ) 16:06
Módosítva: 2016 Július 13. ( Szerda ) 16:06
Áldott, békés karácsonyt!


Közeledik az év vége, karácsony havára fordult a naptár. Lassan elcsendesedik a határ is, a lelkekbe pedig a jól megmunkált, kikeletre váró vetemény nyugalma költözik. Mind gyakrabban állunk meg napi teendőink közepette, gondolataink egyre-másra az eljövendő ünnep és az előttünk álló új esztendő felé szállnak.

A Karácsony, a Megváltó születésének két évezredes misztériuma csodálatos ígéretet rejt: jövőnkbe vetett töretlen bizalmunkat, ezen keresztül önmagunkba, munkába vetett hitünket is.

Úgy érzem, a lassan mögöttünk maradó esztendő is nagy változásokat, életre szóló tanulságos felismeréseket hozott mindannyiunknak. Polgármesterként éppúgy, mint szülőként, nagyszülőként napról-napra szembesültem a körülöttünk folyamatosan emelkedő korlátokkal, lehetőségeink egyre szűkülő sorával. Ezt éli most meg minden család. Meggyőződésem, hogy Békés város mégis sikeresen búcsúzhat 2007-től. Most, az ünnepvárás napjaiban megtiszteltetés számomra, hogy Békés város polgármestereként egy olyan közösség részeként dolgozhatok, akik egymást is megtartva mozdítják előre a várost ebben a mai, nehéz időszakban. Ők azok, akik engedték megtapasztalnom, hogy Békés sorsa legkevésbé a politikától függ. Emberi sorsok, érzelmek és nehéz döntések- ezek voltak és várhatóan lesznek is minden család, minden közösség, így a város legfontosabb kérdései is.

Munkám során igen sok emberrel találkoztam ebben az évben. Az emberek többnyire problémás ügyeikkel keresnek meg, Ezek közül kiemelkedik a fizetési képtelenség, elsősorban a gáz-víz és villanyszámlák halmozódnak fel, de sokan jönnek lakás és munkahelyproblémával is. Többen emberi szóért, egy egy jó tanácsért jönnek. Lehetőségeinkhez képest próbálunk segíteni, de tudom azt, hogy ez bizony kevés. Természetesen a több mint 500 esetből mindet nem tudjuk megoldani. Ezek jelentik a legnagyobb kihívást mindannyiunk számára, ugyanakkor erőt és is ad valamennyiünknek az ha tudunk segíteni, hiszen ezért élünk, ezért dolgozunk mindannyian akik a köz szolgálatára vállalkoztuk.

Az adventi várakozás időszakában az összetartozás, a szeretet érzése járja át a családokat, régi ismerősök, rég nem látott rokonok találnak újra egymásra. Hiszem, hogy mai, elüzletiesedett világunkban minden eddiginél fontosabbak számunkra ezek az energiaforrások.

Szükség van arra, hogy az ünnep közeledtével valamennyien megtaláljuk a kikapcsolódás lehetőségét családunk, barátaink körében.

Sajátságos napok, hetek ezek, az adventi időszak vidám mégis komoly készülődésével, a rokoni, baráti szálak számbavételével.

Így van ez jól, hiszen karácsonyi emlékeink, mind hozzájuk kötnek bennünket: a számunkra kedves emberek, barátok, rokonok sorához. Induljunk hát most el, szedegessük fel ezeket a szálakat. Talán még soha nem volt ennyire fontos a családok, barátságok megtartó ereje, mint napjainkban.

Szeretném ha az ünnep hangulata mindannyiunk közös, nagy családját, Békés városát is megérintené. Kemény, dolgos évet hagyunk magunk mögött olyan eredményekkel, melyek nagy része mindannyiunkat érint, ám Önök, Békési Emberek nélkül soha nem születhettek volna meg. Most, a küzdelmek, a lemondások időszakában különösen nagy az összefogás, a kölcsönös segítségadás jelentősége, hálás vagyok, hogy mindezt megkaphattam Önöktől.

Kívánom, hogy mindannyian a 2007. év ezen szép eredményeit, és a jövőbe vetett hitünket vigyük magunkkal az új esztendőbe lépve. Hadd kívánjak most ezen gondolatok jegyében, mindenkinek áldott, békés karácsonyi ünnepeket és sikerekben gazdag boldog új esztendőt.


Izsó Gábor polgármester


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!