Bölcsödébõl óvodába - ismertetõ!


Bölcsõdébõl óvodába...

Április hónapban ismét elérkeztünk a nagycsoportos bölcsiseink óvodai beíratásához.

Legfontosabb feladataink az óvodai életre való felkészítés tekintetében.

  • A gyermekek elsõdleges szükségleteinek kielégítésén túl törekszünk arra, hogy a bölcsõdéskor végére a gyermekek óvodaérettek legyenek.
  • Az étkezés, tisztálkodás, öltözködés terén örömmel, magabiztosan és önállóan illetve kis segítséggel tevékenykedjenek.
  • Fontosnak tartjuk, hogy bár szükséges a gondozónõk társasága a kisgyermekek számára, igényeljék a kortársak jelenlétét és megtanuljanak együttjátszani.
  • Arra törekszünk, hogy a gyermekek jól tájékozódjanak a csoportjuk napirendjében, elfogadják a gondozónõ által kialakított szokásrendet és szabályokat.
  • Arra törekszünk, hogy jelezzék szükségleteiket, szobatiszták legyenek.
  • Örömmel kommunikáljanak társaikkal és a felnõttekkel, s önmagukhoz mérten gyarapodjon a szókincsük.

2008. 04. 01-én szülõi értekezletet tartottunk az óvodába beiratkozó gyermekek szüleinek.

A beiratkozással kapcsolatos tudnivalókról, a városunkban mûködõ óvodákról és azok arculatáról Bereczki Lászlóné Békés város vezetõ óvónõje tájékoztatta a szülõket.

Bemutatkozott az Újvárosi(Csabai úti) óvoda leendõ kiscsoportos óvónõje: Bartyik Jánosné Ancsa óvónéni és Lipcseiné Jakucs Anikó óvónéni, akik beszámoltak többek között az óvodai nevelésük személyi és tárgyi feltételeihez való ismerkedési lehetõségrõl, s a rendszeresen mûködõ babatornáról.

2008. április 03

Csökmei Gáborné

Bölcsõde vezetõ


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!