Erdõs Norbert, Békés és térsége országgyûlési képviselõje sajtóközleménye


A Békés megyei légi mentéssel kapcsolatos legújabb fejleményekkel kapcsolatban Erdõs Norbert, Békés és térsége országgyûlési képviselõje az alábbi közleményt teszi közzé:

Békés megye légi mentés szempontjából való ellátottsága már hosszú ideje komoly viták tárgyát képezi. Több kérdéssel is fordultam ez ügyben Dr. Horváth Ágnes Egészségügyi Miniszter Asszonyhoz, míg végül december hetedikén keltezett válaszából kiderült, hogy Szeged helyett Szentesen épülhet meg a heliport. Ez a válasz Békés megye egészét megnyugtatta, hiszen így a megye lefedettségének kérdése is megnyugtatóan oldódott meg.

A szentesi heliport kialakításának idõpontját azonban továbbra is homály fedi, sõt nemrég egy újabb település, Jakabszállás neve is felmerült, mint ideiglenes légi mentõ bázis, innen viszont Békés megye számára nem tudnák biztosítani a tizenöt percen belüli kiérkezést. Valójában épp Jakabszállás jelenti az ügyben ez ideig felmerült valamennyi helyszín közül a leghátrányosabb döntést Békés megye szempontjából.

A szentesi légi mentõ bázis megépítésének idõpontjával kapcsolatos leg kézzelfoghatóbb miniszteri állásfoglalás így hangzott: „ Tekintettel arra, hogy a szentesi légibázis megépüléséig néhány hónap még biztosan hátravan, örömmel fogadtuk a jakabszállási repülõtér tulajdonosának felajánlását, mely szerint ideiglenesen rendelkezésünkre bocsátja a repülõteret a mentõhelikopter számára.”

Megengedhetetlennek és felelõtlennek tartom ezt a hozzáállást, amely Békés megye sõt az egész Délkelet-Alföld légimentésésnek ellehetetlenülését eredményezte.

Erdõs Norbert

Országgyûlési képviselõ

Békés, 2008. február 12.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!