Surman Zoltán profi box mérkőzése (SURMAN BOX CLUB)


Surman Zoltán, a SURMAN BOX KLUB vezetőjének beszámolója tegnapi profi mérkőzéséről! Zoli gratulálunk! (szerk)

A mérkőzést a budapesti Gilda Max edző termében rendezték, amelyet a Petrányi Zoltán által képviselt és irányított Profibox promotion szervezett és bonyolított.

A rendezvényen 4 páros lépett kötelek közé. Jó magam az első párban. Az ellen fél Balogh Gábor volt, aki szintén a Profibox promotion versenyzője. A mérkőzés érdekessége, hogy ezen a mérkőzésen, nem az általam megszokott kisváltó (63,5kg), vagy váltó súlyban mérkőztünk, hanem a kisváltó súlyhoz képest 4 súlycsoporttal magasabban a nagyközép (75Kg) súlycsoportban történt. így történhetett, hogy profi versenyzői pályafutásom alatt először nem kellett fogyasztanom. Az ellenfelem javára szolt még az erő fölény mellett az a 10 centis különbség is ami köztünk volt. (én 170cm, ő 180cm)

Ennek ellenére elég jól feküdt az ellenfél stillusa és már az első menetben be tudtam vinni több nagyobb erejű ütést fejre, aminek következtében már az elején padlóra került. a folytatásban próbáltam nyomás alatt tartani hiszen látszott rajta, hogy az ütés még benne van.

Ennek köszönhetően kisidő mulva a bíró vetett véget a mérkőzésnek és így az első menetben győztem technikai Ko-val. a mérkőzés egyébként 4 menetre volt kiírva.

A második párban két hölgy mérkőzött meg az 55-kg-os súlycsoportban Rózsa Gabriella és Bedőcs Zsófia személyében. A mérkőzést az előbbi nyerte egyhangú pontozással 4 menetben.

3. párként Nagy "Hóhér József és Petróczki István küzdött meg cirkáló súlyban. A mérkőzés itt is az 1.menetben ért véget a "Hóhér" Technikai KO-s győzelmével. ez a mérkőzés is 4 menetre volt tervezve.
az utolsó 4 párban a Kovács "Vipera" Attila (aki az IBO világbajnoka) mérkőzött Petrovics Jánossal. a Mérkőzés 6 menetre volt kiírva , de a

Vipera győzelmével zárult a 4 menetben TKO-val.

A mérkőzés érdekessége volt, hogy Kovács KOKO István ezen a mérkőzésen debütált mint vezető bíró.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!