VI. Holstein - Körös Kupa -Eredmények (Foci)


VI. HOLSTEIN – KÖRÖS KUPA

A Szegedi Kis István Református Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium valamint a Békési Futball Club összefogásából valósult meg a VI. HOLSTEN-KÖRÖS KUPA utánpótlás teremlabdarúgó torna. A serdülõ korúak számára kiírt tornán nyolc egyesület korosztályos csapata vett részt.

Az Agárdi Labdarúgó Akadémiáról a serdülõ válogatottak sorát felvonultató MTK Budapast Hungária FC két csapattal, de részt vett még a szintén az elsõ osztályban játszó Szolnoki Szanda Focisuli, a Hódmezõvásárhelyi Fc, a Maros UFC, a Békéscsabai UFC valamint határon túlról a VLCANY (Vágfarkasd) együttese.

A Békési Fc eredményei:

Csoprtmérkõzések: BFC – HFC 1 – 0, BFC – MTK 1 – 3, BFC – VLCANY 1 – 1.

Jobb gólkülönbséggel a VLCANY együttese jutott az elõdöntõbe, így a mieink csak az ötödik helyért játszhattak: BFC – MAROS UFC 0 – 0, hétméteresekkel: 3 – 4.

A torna végeredménye: 1. MTK Budapest „A”, 2. MTK Budapest „B”, 3. Szolnoki SZFS, 4. Vlcany, 5. Maros UFC, 6. Békési Fc, 7. Hódmezõvásárhelyi Fc, 8. Bcs. UFC.

Különdíjasok: gólkirály: Juhász Máté (MTK), legjobb játékos: Ponczók Csaba (MTK), legjobb kapus: Szabó Milán (Szolnok).

A díjakat Izsó Gábor polgármester, Vámos László a városi sportbizottság elnöke, Kálmán Tibor sportreferens, Mracskó Mihály huszonötszörös magyar válogatott labdarúgó, Szarvas János labdarúgó adták át.

Bíró Péter és Mracskó Mihály edzõk – szervezõk értékelése:

Sajnos a csapatunk mélyen a tudása alatt teljesített, pedig nagyon bizonyítani akartak a fiúk. Rettentõen izgultunk a hazai közönség elõtt, ráadásul a „nagy név” az MTK ellen teljes csõdöt mondtunk, beremegett a lábunk. A hatalmas drukk sajnos az ellenkezõjét váltotta ki a csapatból. De azt is tudni kell, hogy ezek a srácok még a szombat éjszaka pakoltak, takarítottak jó házigazdának illõen. Mi láttuk vendégül az MTK-t és a Vágfarkasdi csapatot is. De baleset miatt késtek így szombat este csak tíz óra körül tudtak érkezni ezért a vacsora és az utána lévõ munka is elhúzódott.

Ezen kívûl még több körülmény is nehezítette a torna létrejöttét. Az utólsó pillanatokban több csapat is visszamondta a meghívást, többek között a Ferencváros, a Debreceni VSC, a CF Liberty Salonta csapata. De viszont öröm az ürömben, hogy az MTK HUNGÁRIA csapatát sikerült lehozni Békésre. Velük tartott Salkovics Gábor is az MTK utánpótlás szakágvezetõje, akivel sikeres tárgyalásokat folytattunk. A szakember megtekintette és nagy tetszését fejezte ki a békési Sportpálya ( mind a létesítmény, az országos szinten nagyon jó három füves pálya világítással ) a kollégium valamint az egész város iránt. Elképzelhetõ, hogy már a nyártól ide fognak járni edzõtáborozni több korosztályos csapatukkal is.

Tárgyaltunk még Szurgent Lajossal a Budapest Honvéd vezetõjével, aki biztosította egyesületünket, hogy a közeljövõben õk is ellátogatnak Békésre. De kilátásban van egy Békés – Ferencváros felnõtt mérkõzés is májusban, amirõl az FTC vezetõi biztosítottak bennünket hiánypótlásként, hogy most nem tudtak eljönni.

Bízunk a Békési Futball Club felemelkedésében és reméljük több NB-I-es klubbal is kölcsönös kaocsolatot tudun kialakítani.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!