Békési tolvaj - elfogták!


Meglopták, majd elkapták a háziasszonyok rémét

- élelmiszerekre utazott a rendõrkézre került tolvaj -

Fagyasztott csirkétõl a befõtteken át a kolbászig sokféle házi finomságot összeszedett két békési kamrából az a fiatalember, akit szerdán délelõtt hallgattak ki a nyomozók a Békési Rendõrkapitányságon. A 19 éves férfinek meglehetõsen kalandosra sikerült rövidnek mondható bûnözõi pályafutása. Elõször ugyanis egy értéktelen magnóval gyûlt meg a baja, késõbb pedig el is lopták tõle a nagy nehezen megszerzett zsákmányt.

A fiatalember elmondása szerint tavaly nyár végén gondolkodott elõször azon, hogy valahonnan pénzt kellene szereznie. Be is ment egy békési ház udvarára, ahol az ott parkoló kocsiból kiszerelte a rádiós magnót. Miközben hazafelé tartott, és nézegette a lopott szerkezetet úgy látta, hogy azért bizony pár ezer forintnál többet nem adna neki senki. Így aztán hirtelen ötlettõl vezérelve inkább összetörte a számára értéktelennek tûnõ készüléket. Ezt követõen decemberben próbált újra szerencsét. Egy tömbház lomkamráját szemelte ki, mert tudta, hogy a helyiségben az egyik lakó élelmiszereket tárol. Fagyasztott tyúkokat, csirkéket, mélyhûtött zöldborsót, több üveg szilva lekvárt, cseresznye befõttet, savanyú uborkát, valamint több kiló vöröshagymát és fokhagymát hordott el a kamrából összesen 18 ezer forint értékben. A házi finomságokat aztán egy férfi és egy nõ ismerõsével, valamint a nõ gyermekeivel pár nap alatt el is fogyasztották. A kiadós lakoma után a fiatalember február 21-én éjjel jutott újra arra az elhatározásra, hogy újra lopni kellene valamit, amit pénzzé tud tenni. Elment egy házhoz, melynek udvarára a kerítésen át bemászott. A kamrát nyitva találta, így könnyedén hozzáfért az ott tárolt szalonnához, tojáshoz, kolbászhoz. Egy zsákba pakolta az élelmiszereket, majd hazafelé indult. Útközben a zsákot a lopott dolgokkal elrejtette egy bokor alá azzal, hogy majd visszamegy érte. Másnap azonban döbbenten látta, hogy valaki már megelõzte. A zsák ugyanis már nem volt ott, valaki elvitte a benne lévõ lopott szalonnával, kolbásszal és tojással együtt. Miközben azon törte a fejét, hogy ki vihette el a bokor alól a zsákmányt, a rendõrök azon gondolkodtak, hogy ki pakolhatta ki a ház kamráját.

A feladványt végül a nyomozók fejtették meg gyorsabban. A fiatalembert február 27-én délelõtt elõállították a városi rendõrkapitányságra, és gyanúsítottként hallgatták ki. Üzletszerûen elkövetett lopás bûntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak ellene eljárást.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!