Dr Hepp - Felsõsök farsangja


Ha farsang - akkor móka, kacagás, no meg persze bőséges evés, ivás. De valójában mit is ünneplünk, vagy netán valamitől búcsúzunk?
A farsang évszázadok óta tartó, évenként ismétlődő ünnepsorozat, mely a tél és a tavasz küzdelmének szimbolikus megjelenítése is egyben, a tél búcsúztatása és a tavasz várásának ünnepe.

A Békési Kistérségi Iskola Dr. Hepp Ferenc Tagintézményében február 21-én délután a hagyományoknak megfelelően az alsó tagozat együtt farsangozott. A gyerekek osztálykeretben bemutatták jelmezeiket, tréfás játékokat játszottak, tombolát húztak.

Ezután a folyóson "Utcabált" rendeztünk, ahol közösen is bulizhattak a gyerekek. A szülők elláttak bőven minden osztályt enni- és innivalóval, több helyen farsangi fánkot is sütöttek. A hangerővel – melyet aHeppStúdió biztosított - reméljük sikerült elijeszteni a telet.

A felsősök a Diákönkormányzat szervezésében szintén közösen búcsúztatták a telet február 29-én. Az aulában megrendezett farsangi forgataghoz a termet a 8.c osztályosok díszítették, míg az 5.b-sek a szendvicsek készítésével foglalatoskodtak. Az ételek és italok kiszolgálását a 7.b osztály vállalta.

Az előzetesen meghirdetett haj- és jelmezbemutatóra viszonylag sokan neveztek be, hiszen tudjuk, hogy a felsősök már nem egykönnyen állnak ki maskarában közszemlére...

A jelmezeseket rövid bemutatkozáson ismerhettük meg.

Felvonulásuk igazi kavalkád volt: Mátyás király és udvartartása egy teljes osztály és az osztályfőnök (Kriszti néni) együttes munkájának eredményeként jelent meg előttünk.

Az 7.c-s lányok nemcsak különleges frizurával, hanem táncbemutatóval is készültek.

Az eredményhirdetés (hiszen ez jelmezverseny is volt) Mátyás és udvartartása győzelmét hozta. Méltán nyerték a jelmezbemutató fődíját.

Díjat kapott a török basa és kedvenc háremhölgyei csoport az 5. c osztályból. Külön megdicsérték a legérdekesebb frizurát is, amit ez a kislány viselt. Emellett sok érdekes, ötletes jelmezt és hajviseletet láthattunk.

Eztán némi falatozás következett. Farsangi fánkot is árultak, de lehetett kapni szendvicset és süteményeket is. Némi táncolás után következett a nagy izgalommal várt tombolasorsolás, melyen sok érdekes és értékes nyeremény lelt gazdára: sokan nyertek könyveket, DVD-t, filmes videókazettát, számítástechnikai eszközöket.

A fődíj, egy torta, természetesen most is sokak szívét dobogtatta meg, mielőtt a szerencsés nyertes átvehette volna.

A farsang buli is volt: bál, fergeteges mulatás, diszkó remegtette meg az iskola falait. A zenét ezúttal is stúdiósaink szolgáltatták. A több, mint 4 órás rendezvényt este nyolckor zártuk. Jót buliztunk!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!