Farsang a Derûs Házban


Farsang a Derûs Házban

2008. február utolsó heteiben nyüzsgõ méhkasra emlékeztetett a Derûs Ház. Az ok: farsangra készültünk! Volt tervezgetés, szabás és varrás, sütögetés.

Óriási izgalommal vártuk mindannyian a 22.-ét, amikor jelmezbe öltözött gondozott és gondozó egyaránt. Volt Csõrike, kínai család apraja és nagyja, óriási csecsemõ, Piroska, Lúdas Matyi, menyasszony és még sok más kedves és ötletes figura. A vidám kavalkádot színesítette játék és tánc de szendvics, sütemény, tea is várta a pihenni vágyókat.

Még ki sem pihentük magunkat, 26.-án a sarkadi Családsegítõ Gondozási és Szociális Központ Fogyatékosok Nappali Klubja vendégei lehettünk.

A Sérült Fiatalok Békés Megyei Szervezetének az idei évtõl vagyunk tagjai. A szervezet öt, sérültekkel foglalkozó, különbözõ településen mûködõ intézményt fog össze és szervez kulturális és szabadidõs programot a számukra. A farsang szervezését a sarkadi csoport vállalta. A közel száz sérült fiatal közül 14-en a békési Derûs

Ház gondozottjai voltak.

A csoport fele jelmezt is öltött és legnagyobb örömünkre a jelmezes versenyben elsõ helyezést ért el kedves kis gondozottunk, a Csõrike bõrébe bújt Meskó Piroska. A hangulat és a vendéglátás nagyon jó volt, a szervezõknek köszönettel tartozunk érte! A fergeteges táncból is kivettük részünket, így a hazaúton már bóbiskoló maskarásunk is volt!

A Derûs Ház vidáman búcsúztatta a telet és örömmel várjuk a tavaszt!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!