Ülésezett a Civil Tanács


Ülésezett a Civil Tanács

Március hó elején ülésezett a Civil Tanács és több közérdekû témát vitatott meg. A Civil Tanács ülését jelenlétével megtisztelte Izsó Gábor Békés Város Polgármestere és a Hivatal két munkatársa is, Váczi Julianna az Igazgatási Osztály osztályvezetõje és Kálmán Tibor ifjúsági és sport referens.

A 2008. évi önkormányzati pályázati felhívásra beérkezett civil szervezeti pályázatok támogatására a Civil Tanács elkészítette támogatási javaslatát. A mérlegelési szempontok között hangsúlyos volt, hogy mely civil szervezet dolgozik nagy hatókörrel, vállal át az önkormányzattól feladatot, kik azok, akik nagyobb lakosságszámra kiterjedõ rendezvényeket szerveznek. Ugyanakkor elismerésre méltónak és támogatandónak értékelték azon kisebb hatókörû civil szervezetek tevékenységét is, akik elsõsorban tagságuk felé szolgáltatnak.

A Békés városban mûködõ 134 civil szervezet közül 2008-ban összesen 63 szervezet nyújtott be pályázatot önkormányzati támogatási igényre.

Döntést hozott a Civil Tanács azon szervezetekrõl is, akik a 2007. évi pályázati támogatással nem számoltak el. 2007-ben 75 civil szervezet részesült pályázati támogatásban és 14 szervezet nem számolt el határidõre.

A Tanács javaslatainak a figyelembevételével a konkrét döntéseket a képviselõ-testület hozza.

A Civil Tanács megismerte az április 12-i Városi Takarítási Akció idõpontját és ösztönzi a lakosságot a részvételre. Megvitattak egyéb közérdekû, a közterületen elõforduló problémákat és a lehetséges megoldásokat. Felhívták minden szervezeti csoport képviselõjének figyelmét arra, hogy márciusban megjelent a Nemzeti Civil Alapprogram mûködést kiegészítõ, tevékenység bõvítõ pályázatai és ösztönözték a résztvevõket arra, hogy minél többen készítsenek pályázatot.

SzûcsJudit

Civil Tanács Elnöke



Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!