Megyei Rendõrségi Hírek - 2008.04.02. Szerda


Közlekedési balesetek:

Két autó ütközött össze kedden délután Gyulán, a Kölcsey utca és az Arany utca keresztezõdésében. Az egyik kocsi nem adta meg az elsõbbséget a védett útvonalon neki balról érkezõ másik autósnak, ezért történt meg a baleset. Senki sem sérült meg, és a szonda egyik jármû vezetõjénél sem jelzett ittasságot.

Egy személyautó és egy segédmotoros ütközött össze kedden délután Békésen. A baleset a Mátyás király utcán történt. A motoros elesett, és sérülését a helyi orvosi ügyeleten elõre láthatólag 8 napon túl gyógyulónak ítélték. A férfit további ellátásra a békéscsabai kórházba szállították. A motorban kb. 10 ezer, míg az autóban kb. 50 ezer forint kár keletkezett.

Egyéb események:

Gázolajat loptak egy teherautóból Békéscsabán. A jármû egy üzlet udvarán állt, és a tulajdonosa április elsején reggel vette észre, hogy a 28-án leállított kocsiból valaki kilopta az üzemanyagot. A tolvaj kb. 100 liter gázolajat fejtett le a teherautó tartályából. A tanksapka megrongálása és a lopás miatt a bejelentõt összesen kb. 61 ezer forint kár érte.

Eltûnt egy hordozható számítógép az egyik békéscsabai iskolából. A gépet egy irodából emelte el valaki kedden 17 óra és 17 óra 15 perc között. Az iroda ajtaját bezárták, de a kulcsot a zárban felejtették. Az ellopott gép értéke 192 ezer forint.

Négy egerészölyv tetemet találtak kedden késõ délután, valamivel 18 óra elõtt Békéscsabán, Nagyréten. Az esetrõl az egyik természetvédelmi õr tett bejelentést a rendõrségen. A madarakat a szakemberek gyanúja szerint valaki megmérgezte. A rendõrség vizsgálja az eset körülményeit. Az elpusztult madarak természetvédelmi értéke összesen 40 ezer forint.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!