Gyermekvédelmi Tanácskozás Békésen!


Békésen 2008. március 31-én ötödik alkalommal került megrendezésre a Gyermekvédelmi Tanácskozás, a Békés Városi Szociális Szolgáltató Központ Gyermekjóléti Szolgálat szervezésében. A helyszín a DERÛS-HÁZ volt.

A tanácskozáson a gyermekvédelemmel foglalkozó, intézmények, hatóságok, szervezetek képviselõi vettek részt.

Tárnok Lászlóné, a Polgármesteri Hivatal Igazgatási Osztály vezetõje megnyitotta a tanácskozást és beszélt a gyermekeknek nyújtott pénzbeli, természetbeni ellátásokról

Nagy György Miklósné intézményvezetõ beszámolt a gyermekjóléti szolgálat 2007. évi munkájáról. Ezután összefoglalásra és elemzésre kerültek a társintézmények által megküldött adatok.

Kitértek a gyermekvédelmi prevenciós elképzelésekre, és megtárgyalták, milyen ellátásokra lenne szükség a problémák hatékonyabb kezelése érdekében. Végül megfogalmazták a helyi gyermekvédelmi rendszer együttmûködésének további lehetõségeit.

A résztvevõk egyetértettek azzal, hogy nagyobb figyelmet kellene fordítani a családon belüli erõszak, a gyermekek bántalmazásának és elhanyagolásának megelõzésére.

A jelenlévõ jelzõrendszer tagjai elfogadták a 2008. évi gyermekvédelmi stratégiát, mely a gyermekbántalmazás megelõzése és mielõbbi megszüntetése érdekében készült.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!