Egészségünkért Nap az Újvárosi Oviban!


Az EGÉSZSÉGÜNKÉRT NAP-ról…..2008.

Óvodánkban, 2004 áprilisában az Egészségügyi Világnaphoz kapcsolódva és az egészséges életmód jegyében szerveztük meg elõször óvodásaink számara a már az óta hagyományosnak mondható Egészségünkért Napot.

A nap szervezésében, lebonyolításában nevelõtestületünkkel óvodásaink szülei is együtt mûködnek. Tájékoztató, új ismereteket, segítséget nyújtó elõadással tartalmasabbá teszi óvodánk körzeti óvónõje Dr. Farkas Istvánné –ebben az évben az egészségügyi szûrések fontosságáról tudhatunk meg fontos dolgokat-, és intézményvezetõnk, Bereczki Lászlóné is a szülõk számára ezt a találkozást.

Vezetõ óvónõnk a jutalom átadásával is emeli annak értékét a gyermekeink körében – a Piroska nénitõl kapott matricának különös értéke van.

Természetesen, mint mindig az óvodában, ezen a napon is, minden a gyermekeinkért történik, ismereteik bõvülnek, de fel is mérhetjük egy-egy témakörben tájékozottságukat, tudásukat:

Délelõtt, délután koruknak, fejlettségüknek megfelelõ feladatokat tartalmazó, játékos tudáspróbát tehetnek 4 témakörben:
helyes táplálkozás,
öltözködés,
testápolás,
környezet tudatos magatartás – a közelgõ Föld napjára irányítva figyelmüket,
rendszeres mozgás igényének kialakítása - ügyességüket, mozgás készségüket próbára tevõ gyakorlatsort állítunk össze számukra

A teljesített feladatokért nyomdákat gyûjtenek érmecskéikre, majd ezeket csodálatos matrica ajándékozásával összesítjük, értékeljük.

Az elõadás, tapasztalat csere után a szülõk készítik el a délutáni uzsonnát. Sok-sok zöldséget, gyümölcsöt, rostot, vitamint, fehérjét, kevés szénhidrátot tartalmazó alapanyagokból dolgoznak, melyekrõl a szülõk gondoskodtak.

A szeretettel,nagy odafigyeléssel elkészített falatokat gyorsan el fogyasztják a már fáradt gyermekeink.

Az egészségünk ért nap az óvónénik bábjátékával ér véget, ma a védõoltások fontosságáról szól a történet. A bábelõadást a gyerekek szüleikkel együtt nézik meg, közös élményük így lesz teljes ezen a napon.

Szeretnénk, ha ebben az évben is közelebb kerülnénk célunk megvalósulásához: a családok betekintést nyerhetnek a gyermekeik óvodai életébe, részesei lehetnek egy napjuknak, megismerhetik barátaikat, azok szüleit. Tapasztalatot szerezhetnek a nevelõtestület munkájából. Ismereteik bõvülhetnek az egészséges, egészségesebb életmód területérõl.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!