Százhalombatta - BFKC 26-28


Százhalombatta-Erste-Békési FKC 26-28 (23-23, 14-8) NB I-es férfi kézilabda-mérkõzés, rájátszás az 5-8. helyért, Százhalombatta, 300 nézõ. V.: Ágnecz, Sipos. Százhalombatta: Perger - Papp M. 1, Horváth Sz. 3, JUHÁSZ K. 5 (1), Milicevics, dr. Czina 4, Varga P. Cs.: Pásztor (kapus), Balázs, Nagy M. 1, JAKAB 5 (4), Kertész 2, Dénes 4 (1). Vezetõedzõ: Sótonyi László. Békés: Nagy L. - Nagy Cs. 1, OLÁH 13 (5), VARGA A. 2, KOCSIS 2, Gamrat 2 (1), Kopcsák. Cs.: ÁRDELEÁN (kapus), Szatmári, RAFFAI 2, Jurko 1, Trivkovics 2, Djuricin 3. Vezetõedzõ: Bakó Botond. Kiállítások: 12, ill. 8 perc. Hétméteresek: 5/4, ill. 7/6. Az eredmény alakulása: 5. perc: 3-1, 12. p.: 6-4, 25. p.: 11-7, 38. p.: 15-14, 47. p.: 17-18, 55. p.: 21-22. A mérkõzés elején a battaiak jobban összpontosítottak, kihasználták a békésiek védekezési hibáit és két-három góllal vezettek.
A folytatásban sem állt össze a vendégek védekezése, így Jakab vezetésével fokozatosan elhúzott a Százhalombatta. Az elsõ félidõ végén már hat góllal vezettek a hazaiak.
A szünetben Bakó Botond vezetõedzõ harcosabb játékot kért csapatától. Úgy tûnik, ennek meg is lett a foganatja, ugyanis a békésiek jól kezdtek a második félidõben és a remek védekezésnek köszönhetõen a 38. percben már egy gólra felzárkóztak.
A folytatásban Árdeleán kapus bravúrosan védett, támadásban pedig Oláh és Raffai jó játékával átvették a vezetést a békésiek. A hajrában felváltva estek a gólok, s végül a lefújáskor döntetlent mutatott az eredményjelzõ.
Következtek a hétméteresek, a békésieknél Nagy Csaba belõtte az elsõ büntetõt, miként Varga Attila is. Jurko is eredményes volt, majd Djuricin labdája talált utat a hálóba.
Az utolsó hétméterest Oláh értékesítette, míg a másik oldalon Balázs büntetõjét Árdeleán hárította, így a lelkes vendégek és az õket elkísérõ szurkolók örülhettek. Összesítésben 2:1-el jutott tovább a Békési FKC, amely az ötödik-hatodik helyért a Komló csapatával mérkõzik.
Bakó Botond: - Csapatom óriási bravúrt ért el a mai napon. Örülük, hogy az együttest elkísérõ lelkes szurkolóinkat egy szép eredménnyel tpvábbjutással tudtuk kiszolgálni.

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!