2 milliárd forint értékû pályázatot adott be a város!


Két pályázat - összesen 2 milliárd forint értékben - egy napon beadva! Békés Város pályázik!

Két pályázat – összesen 2 milliárd forint – egy napon beadva!

Két fontos pályázati határidõn és ezekhez kapcsolódva két fontos projekt beadásán is túl van Békés városa.

Az EGT és Norvég Finanszírozási Mechanizmusok program, közismert nevén a Norvég Alap elõválogatási körén csak a közelmúltban lett túl településünk, mellyel a több ezer pályázó közül Békés városának Gyógycentrum projektjét is érdemesnek tartották a pályáztatók, hogy a bekerüljön a 150 kiválasztott projekt közé. 2008. június 16-án a békési önkormányzat benyújtotta a bírálóknak a részletesen kidolgozott projektelképzelést.

A közel 1 milliárdos (904 millió forint) összköltségû békési gyógyfürdõ fejlesztésének célja a kistérség lakosságának színvonalas egészségügyi ellátását biztosító, rentábilisan üzemeltethetõ gyógycentrum létrehozása korszerû infrastruktúrával, a gyógyulást elõsegítendõ csendes és családias légkörû környezetben.

A Dél-alföldi Operatív Programban meghirdetett „Kistérségi székhelyek integrált fejlesztése” címû, DAOP-2007-5.1.2/A kódszámú pályázati felhívás beadási határideje szintén 2008. június 16-a volt. A Békés központját érintõ fejlesztés, felújítás összesen 1,1 milliárd forint beruházást jelent, nyertes pályázat esetén.

A projekt beadását az Integrált Városfejlesztési Stratégia (IVS) tanulmányának megvalósítása és elfogadása elõzte meg, mely a pályázat kötelezõ mellékleteként szerepelt. A több mint 100 oldalas dokumentum részletesen taglalja városunk jelenlegi környezeti állapotát, társadalmi kérdéseit, és olyan ajánlásokat fogalmaz meg, mely hosszútávon meghatározhatja városunk jövõjét. A dokumentumot, elfogadása elõtt a nyilvánosság is megismerhette, a www.bekesvaros.hu illetve a www.bekesmatrix.hu weboldalakon (A nagy terjedelme nem tette lehetõvé, hogy újságban is megjelenjen).

Nyertes pályázat esetén a város központja jelentõs fejlesztésen eshet át, hangsúlyozva és erõsítve annak városi és kistérségi funkcióit.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!