Nyert a Békési Inkubátorház pályázat


Megjelent: 2008 Augusztus 19. ( Kedd ) 19:23
Módosítva: 2014 Január 29. ( Szerda ) 11:27
Nyert a Békési Inkubátorház pályázat!

Inkubátorház épülhet Békésen!

A 300 milliós beruházás felét, 150 millió forintot pályázaton nyerte el Békés

A Verseny u. 4. szám alatti ingatlanon valósulhat meg az az önkormányzati fejlesztési elképzelés, melyhez az Új Magyarország Fejlesztési Terv DAOP-2007-1.1.1./A kódszámú kiírásán 150 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott a napokban Békés városa.

A fejlesztés eredményeként kiépülő 300 millió forint összköltségű Inkubátorház otthont adna már meglévő, de most induló vállalkozások részére is.

Ezzel Békés Város Önkormányzata – a Vállalkozó Alap bevezetése után – egy újabb lépést tesz stratégiai célkitűzése a vállalkozóbarát környezet megteremtése felé.

Önkormányzatunk fontosnak tartja az olyan beruházásoknak, termelő tevékenységeknek helyet biztosító ipari területek, ipari parkok kialakítását, melyek ösztönözhetik a működő tőke régióba való betelepedését, a már meglévő vállalkozások fennmaradását, illetőleg a munkahelyteremtést.

A vállalkozói inkubátorház az infrastruktúra szempontjából jól megközelíthető helyen, a Verseny utca 4. szám alatti ingatlanon kerül kialakításra 2224,47 m2 hasznos alapterületen. A helyszín jól megközelíthető, a 470-es másodrendű főútról 300 méterre található. Gazdasági, kereskedelmi és szolgáltató övezetben helyezkedik el, kamionközlekedésre alkalmas kapubejáró kiépítésével. A beruházás befejezésére a tervek szerint előreláthatóan 2009 év végén kerülhet sor.

A Verseny utcai ingatlan irodaháza felújításra kerül, a melléképületeket viszont lebontják. Helyükön új, 600 m2 területű műhelycsarnokok és 202 m2 nagyságú raktárak épülnek, melyeket csakúgy, mint az irodaházat vállalkozások részére szeretné bérbe adni Békés Város Önkormányzata.

A vállalkozásoknak is jelentős költségmegtakarítást jelenthet az inkubátorházban működtetni kívánt titkárság, információs-, és portaszolgálat, valamint külön tárgyalótermek használata, és a kedvező bérleti díjak.

A központi kiszolgáló épületben, ahol 141 m2-es 13 db bérbe adható irodahelység kerül kialakításra, valamint fax, telefon, fénymásoló, számítógép és egyéb irodai kiegészítők kerülnek beszerzésre.

Az inkubátor csarnokokban épületenként 6 bérbeadási egység, 4 raktárhelyiség áll majd a vállalkozások rendelkezésére.

A hatékony, környezetbarát működést a részben szelektív hulladékgyűjtés megvalósításával, az inkubátor csarnokokban 3–3 db napkollektor felszerelésével, illetve az irodaház hőellátásnak biztosítására talajszondák telepítésével kívánja önkormányzatunk biztosítani.

(Önkormányzati Közlemény)

Galériánkban az inkubátorház összes látványterve megtekinthető!




Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!