Csalók Békésen!


A Békési Rendõrkapitányság kedden este õrizetbe vett két sajószentpéteri férfit. A 24 és 22 éves fiatalemberek a gyanú szerint kedden délután pénzváltás ürügyén több tízezer forintot csaltak ki egy férfitõl Békésen. ITT A TELJES TÖRTÉNET:

Tûzifával járta az országot az a páros, akiket kedden fogtak el a rendõrök Békésen. A kisvárosban ugyan senki sem akart tõlük fát venni, õk azonban nem adták fel. Pénzt váltattak egy idõs emberrel, akitõl több tízezer forintot csaltak ki.

A két fiatalember kedden reggel Sajószentpéterrõl indult el. Elmondásuk szerint rendszeresen együtt járják az országot, és fát árulnak, vasat gyûjtenek.

Kisteherautójukat még Hajdú-Bihar megyében egy tüzép telepen meg is pakolták akácfával, amibõl valamennyit

Debrecenben sikerült is némi haszonnal rásózniuk valakire.

Békésre érve több házba becsengettek, de senki sem akart tõlük fát venni. Az egyik házból azonban a csengetésre egy idõs ember jött ki, akit ha a favásárlásra nem is, de pénzváltásra rá tudott beszélni az egyik férfi.

A bácsi kihozta az udvarra a pénztárcáját, és két tízezresre váltott fel egy húszezrest a számára ismeretlen házalónak. A férfi azonban a két tízezrest gyorsan kicserélte két ezer forintosra, és szólt a bácsinak, hogy elnézte, nem jó pénzt adott neki.

Két ezrest kapott a húszezresért. Az idõs ember ekkor elvette az ezreseket, és újra átadott két tízezrest a csalónak, aki megint ugyanezzel jött. Újabb két ezrest cseréltetett ki tízezresekre a bácsival.

Végül összesen négyszer sikerült eljátszania ezt a gyanútlan idõs emberrel. A férfi ezt követõen visszaült a kisteherautóba, és a kocsiban rá várakozó barátjával Békéscsaba felé indultak.

A rendõrök azonban Békés határában megállították õket, és a közúti ellenõrzésbõl elszámoltatás lett. Hamar kiderült, hogy a két sajószentpéteri férfi nem tisztességes szándékkal utazott át a városon, ezért elõállították õket a városi rendõrkapitányságra, majd a kihallgatásukat követõen õrizetbe kerültek.

Csalás megalapozott gyanúja miatt indult ellenük eljárás. A kapitányság azt is vizsgálja, hogy a békési bácsin kívül vannak-e más károsultjai az országjáró páros tevékenységének.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!