Pakucza József is kitüntetést kapott


A híres békési származású erõmûvész, Pakucza József, aki jelenleg az USA-ban, Texas államban él,magas állami elismerést kapot augusztus 20-án.

A Magyar Köztársaság Ezüst Érdemkeresztjét vehette át Pakucza József, erõmûvész Solyóm Lászlótól a Parlamentben.

Pakucza József 1955-ben született Békésen.

Villamos ipari és gépipari szakközépiskolát végzett, majd megszerezte a felsõfokú energetikus szakképesítést.

Többek között energetikusként, villamos építésvezetõként dolgozott, utolsó magyarországi munkahelye az Elõre Spartacus Sport Egyesület létesítmény vezetõi széke volt.

A sport tinédzser kora óta fontos szerepet tölt be életében. Versenyszerûen cselgáncsozott, body buildingezett, karate edzõsködött, de volt Magyarország szkander bajnoka is.

Az igazi áttörést életében mégis a tizennégy évvel ezelõtt elsõ alkalommal megrendezett Magyarország Legerõsebb embere vetélkedõ gyõzelme jelentette.

Rövid idõ alatt szárnyra kapta a hírnév, az elsõ másfél éves Mexikói szerzõdését több mint tíz éves világkörüli turné követte. Tizenkét év alatt tizenkét országban, többek között Észak-közép és Dél Amerikában valamint Nyugat-Európa számtalan országában, ötszáz nagyvárosban 7000 alkalommal lépett a színpadra, ahol olyan mutatványokkal kápráztatta el közönségét amelyre rajta kívül senki sem képes a világon.

A magyar Herkules követ tör puszta kézzel, elkapja a 30 kilós, hatalmas sebességgel kilõtt ágyúgolyót, és átgördül rajta a 2 tonnás teherautó.

Semmiféle trükköt nem alkalmaz. Tényleg hatalmas erõre van szüksége ahhoz, hogy pl. kihúzza az óriás expandert, amihez 220 kg erõkifejtésre van szükség.

Pakucza József nem állítja magáról hogy õ a világ legerõsebb embere, csak azt, hogy 12 év alatt a világon nem találkozott olyannal, aki a mutatványait utána tudta volna csinálni. Több alkalommal kapta meg a világ legerõsebb embere címet. A heti 14 fellépés mellett még arra is maradt ideje hogy megismerkedjen az adott országok szokásaival, kultúrájával. Pakucza József még ereje teljében van, bár a 118 kilós testalkat láttán kevesen sejtenék a rettenetes erõt, nyugodtabb életre vágyik és kínai orvos barátjával egy természetgyógyászai rendelõt nyitott, ahol õ a sportmasszõr.

Legutóbb Las Vegas-ban láthatták az egyik mulató showjában, ahol Herculest alakította.

Józsi a Mátrix rendszeres látogatója és regisztrál hírlevelesünk is, akivel a Mátrix személyesen is interjút készít majd a X. Madzgafalvi Napokon!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!