Surman Zoli (Surman Box Klub) ismét edzésben!


Megjelent: 2009 November 27. ( Péntek ) 14:29
Módosítva: 2009 November 28. ( Szombat ) 09:00
A nemzetközi bajnoki címet törött kézzel vívta ki a békési sportoló, a kezét végűl műteni is kellett!

int ahogyan az ismeretes 2009. szeptember 4.-én Békésen 3. alkalommal rendezték meg a Surman Box Gálát, amelyen, már nem csak az ökölvívó sport, hanem más egyéb küzdősportok is bemutatkoztak a békési közönség előtt, amely nagyobb részt köszönhető volt Szabó Sándornak, Surman Zoltán egykori ökölvívó edzőjének.

Ezen a rendezvényen a fő mérkőzésen Surman Zoltán lépett kötelek közé profi ökölvívásban egy nemzetközi bajnoki cím elnyeréséért. A későbbi bajnoknak a második menetben sajnálatosan egy rosszul kivitelezett ütés miatt eltört a bal kéz hüvelyk ujjának kézközép csontja. Ennek ellenére a látottak alapján egy pillanatra sem lazított Surman és ugyan olyan magas tempóban irányította ellenfelét és ezzel nem hagyva lehetőséget számára a győzelemre és így a 6.menetig törött kézzel folytatta a mérkőzést, amelyet végül ellenfele az elszenvedett súlyos sérülései miatt fel adott, bár a mérkőzés 10 menetre volt tervezve.


- A kezem valóban eltört a második menetben, és iszonyatos fájdalmat érzékeltem abban a pillanatban, ahogyan az megtörtént, de ennek ellenére egy pillanatra sem fordult meg a fejemben, hogy feladjam a mérkőzést. Éreztem, hogy győzelemre állok és megpróbáltam kizárni a fájdalom érzetet. Csak a bajnoki cím lebegett a szemem előtt. A mérkőzés után a békéscsabai kórházba menetem és ott a röntgen után gipszbe helyezték a kezemet, majd két hét elteltével kiderült, hogy egy műtéti beavatkozásra van szükség, amelyet Dr. Bíró Edit főorvos nő látott el, akinek ezúton mondok köszönetet. Ezt követően ismét 6 hétig gipsz került a kezemre.

De most már végre ez is lekerült két hete a kezemről és gyógytornára járok, mert kissé nehezen mozog még a kezem. Ennek ellenére az elmúlt héten elkezdtem a futásos és kondicionálós edzéseket, mivel februárra és márciusra már több felkérésem van mérkőzésekre.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!