A Surman Box Klub Vecsésen!


Megjelent: 2009 December 1. ( Kedd ) 16:58
Módosítva: 2009 December 6. ( Vasárnap ) 09:02
2009. november 28.-án rendezték Vecsésen a meghívásos Vecsés kupát, amelyre 10 egyesület, 64 versenyzője kapott meghívást, és szállhatott ringbe az elsőségért.

A Surman Box Clubból Surman Zoltán vezetésével Ifj. Surman Zoltán a gyermek korcsoport 40kg-os súlycsoportjába, Szabó Dániel a serdülő korcsoport 43 kg-os kategóriájába, Szalontai Mihály Serdülő korcsoport 48kg-os kategóriába, és végezetül Balázs László a serdülő korcsoport 54kg-os kategóriájába kapott meghívást.

A csapatból elsőként Ifj. Surman Zoltán lépett szorítóba. Mivel az ellenfele megbetegedett és így nem tudta vállalni a mérkőzést így Zoli az 52kg-os kategóriában indult el, ami nem kis hátrányt jelentett neki, hiszen a súlyához képest 12kg-al nehezebb fiúval mérte össze tudását. Zoli képzettségének nem okozott különösebb gondot a súly hátrány, bár néha voltak nehéz helyzetei a 3 menet alatt, de rutinjának és képzettségének köszönhetően így is egyhangú pontozással győzte le Ajtai Richárd ceglédi versenyzőt, így megszerezve az első helyezést.

Ez után következett a Surman Box Clubtól Szabó Dániel. Dani a mezőkövesdi Horváth Pállal találkozott, amely egy igen nehéz és kemény mérkőzést hozott, ugyan úgy mint az egyesületünkből induló Szalontai Mihály és a hódmezővásárhelyi Bába Richárd találkozója. Mind a két mérkőzést igen kemény csata jellemezte, és ennek megfelelően a vége is elég szorossá vált hiszen mind a két versenyzőnk 2:1 arányú pontozásos vereséget szenvedett, amely meglátásom szerint és néhány jelenlévő edző szerint is inkább a mi javunkra szólt, és így mind a ketten a második helyen fejezték be a versengést.

Balázs László a serdülő korcsoport 54kg-os mezőnyében ezen súlycsoport Utánpótlás olimpia bajnokával találkozott, amin Laci igen jól kezdett és az ellen fele nem is tudott igazán közel kerülni hozzá és úgy tűnt, hogy Laci most le tudja győzni, mivel már idén egyszer találkoztak és akkor a mezőkövesdi fiú nyert.

Sajnálatosan az első menetben a gongszóval megegyezően egy időben Lacit eltalálta egy ütés aminek következtében a bíró számolt versenyzőnkre, és a számolást követően lezárta a mérkőzést /amellyel én személy szerint nem értettem egyet, hiszen versenyzőmön nem volt nyoma sem a megrendülésnek, de sajnos a bíró így döntött/ és így Lacinak is a második hellyel kellett megelégednie.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!