Mikulás Kupán a Surman Box Klub!


Megjelent: 2009 December 7. ( Hétfő ) 10:46
Módosítva: 2009 December 8. ( Kedd ) 12:27
Surman Zoltán, a klub vezetője és alapítójának beszámolója a Békés Mátrix olvasóinak:

2009. december 4.-én került megrendezésre Hódmezővásárhelyen a Mikulás Kupa. Az ökölvívó gálán 5 egyesület 34 versenyzője lépett kötelek közé. A Surman Box Clubbot 7 fő versenyző képviselte. Szalontai Mihály és Szegedi Valentin ellenfelei sajnálatosan megbetegedésük miatt nem tudták vállalni a mérkőzést ezért, ők nem tudtak megmérkőzni ezen a rendezvényen.


Viszont további öt versenyzőnk annál eredményesebben húzhatott kesztyűt. Elsőként a gyermek korcsoport 46kg-os kategóriájában Molnár Zsolt találkozott a szegedi Délei Ákossal. Mind két versenyző korához és képességeihez képest igen remek és izgalmas mérkőzéssel örvendeztette meg a jelen levő publikumot. A mérkőzésen mind a két fiú tudása legjavát adva harcolt a győzelemért és ezzel nagy gondot okozva a pontozó bíráknak is, akik e képen nem tudtak győztest hirdetni és így a mérkőzés döntetlennel zárult. Ezt követően egyesületünk következő versenyzője Szabó Dániel volt, aki a hazai színekben induló Kis Dáviddal találkozott. A hazai pálya igen erősen lejtett a vezető bíró szemszögéből, de a pontozó bíráknak köszönhetően egy reális 2:1 arányú győzelemmel a mi versenyzőnk, Szabó Dávid kezét volt kénytelen a magasba emelni. Dezsőfi Krisztina, aki egyébként junior korcsoportban a 45 kg-os kategóriában versenyzik és az idei évben az országos bajnokság második fokára állhatott fel, most két korcsoporttal feljebb a felnőttek között próbált szerencsét.


Ellenfele a hódmezővásárhelyi Taró Tekla volt. A küzdelemben néha kiütközött a korkülönbség, de ennek ellenére Kriszti igen nagy fölénnyel 3:0 arányú pontozásos győzelmet aratott. Következő versenyzőnk Fodor Milán volt, aki a szegediek kitűnőségével Deák Györggyel találkozott. A két fiú egyszer már találkozott egymással és akkor is igen nagy csatában és szoros pontozással Milán győzött, és ez nem volt más ként most sem. Milán ebben az évben igen kimagaslóan teljesített és igen komoly fejlődésen ment keresztül. A 2009-es évben közel 20 mérkőzést vívott és kizárólag egyet veszített el azt is igen szoros 1 pontos különbséggel. A csapatból utolsóként húzott kesztyűt a Gyomaendrődi Uhrin Csenge, akinek az ellenfele a Makói Dobcsányi Dóra volt. Csenge már az első menetben igen nagy és lehengerlő támadást indított, amelyet ellenfele egyáltalán nem tudott feltartóztatni és mivel már az első menetben kétszer is számoltak rá, a második számolás után a bíró beszüntette a mérkőzést és Csenge döntőfölénnyel győzött.


Versenyzőim az idei évben igen sok mérkőzést vívtak és megközelítőleg 90%-ban győztesen hagyták el a szorítót, amit ez a rendezvény is alá támasztott és igazolt. A nálam tanuló gyerekek az elmúlt évben igen nagyot fejlődtek és néhányan már a magyar válogatott színeiben, a nemzetközi viszonylatban is megméretették magukat, és mindezt kitűnő eredménnyel. Bízom benne, hogy jövőre még magasabbra juthatnak versenyzőim a sport világában és minél jobb eredményeknek örülhetünk együtt.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!