Izsó Gábor: sportosztályok indulnak Békésen!


Megjelent: 2009 December 9. ( Szerda ) 09:46
Módosítva: 2009 December 9. ( Szerda ) 12:25
Külön sportosztályok indulnak az új tanévben, de minden elsősnek naponta lesz tornaórája, számos lehetőséget kínál majd a Békési Kistérségi Iskola - erről kedd esti leendő elsősök szülői fórumán beszélt a polgármester. Beszámolónk:

Kedden este a Kulturális Központban tartotta a Békési Kistérségi Iskola a leendő elsős szülők fórumát, amelyet Izsó Gábor polgármester nyitott meg. A fórumot Farkas Lászlóné, a Kistérségi Iskola igazgatója vezette és itt mutatkoztak be a leendő elsős tanítópárok is.

Az est folyamán több szakember is szót kapott, így a kompetencia alapú oktatástól kezdve az iskolaértettségig számos témáról hallhattak hasznos információkat a megjelent szülők.

Kálmán Tibor, az önkormányzat sportreferense ismertette az ősztől életbe lépő új sportiskolai koncepciót, mely szerint a Békési Kistérségi Iskola minden elsőse az eddig heti három tornaóra helyett napi 1 órában, azaz heti 5 órában fog sportolni, a sport tagozatosoknál a heti 5 órát szakpedagógus tornatanár irányításával.

A testnevelésórák a tervek szerint minden tagiskolában egyszerre lesznek, így a gyerekeket tehetségük, érdeklődésük alapján, iskolán belül is tudják majd irányítani.

További újdonság, hogy az Eötvös és a Karacs Tagiskolák egy közös elsős – kifejezetten sportosztály is indítanak, amely a Kossuth u. 4. szám alatt (volt járásbíróság épülete) fog üzemelni. A másik sportosztály a Dr Hepp Tagiskolában működik.

5. évfolyamtól két sportosztály megy tovább és amint azt Kálmán Tibor elmondta, már folynak tárgyalások a Szegedi Kis István Református gimnáziummal egy sporttagozatos gimnáziumi osztály beindításáról is.

Az uszoda indulásával az úszásoktatás is beindul Békésen, a 3. évfolyamos általános iskolások a II. félévben már itt tanulhatnak meg úszni, de hamarosan elkezdődik a többi korosztály bevonása is.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!