Advent témahét az Eötvösben


Megjelent: 2009 December 15. ( Kedd ) 14:38
Módosítva: 2009 December 19. ( Szombat ) 08:29
Szollárné Lovas Györgyi beszámolója a Békés Mátrixon!

Az életpálya-építési kompetenciák fejlesztésének célja, hogy a közoktatásból kikerülő gyerekek tisztában legyenek saját képességeikkel és ezek alapján képesek legyenek megtervezni és felépíteni majdani életpályájukat.


Az első félévben a hatodik évfolyam két osztályában egy négy napos témahét megvalósítására vállalkoztak az évfolyamon tanító pedagógusok.

Az életpálya klub tagok 5 fős csapatokban vettek részt a témahét délutáni rendezvényein.

A csapatok elnevezése egy-egy szakmát jelöl. Vannak régészek, bolti eladók, vadászok, riporterek stb.

A témahét keretében feldolgozták a tanulók az adventi időszakhoz tartozó eseményeket. Mézes kalácsot sütöttek, Luca babát készítettek. Természetes anyagokból karácsonyi díszeket készítettek, origamit hajtogattak, amelyeket a témahét végén a közösen feldíszített karácsonyfára akaszthattak. Kipróbálhatták az új számítógépes feleltető rendszert, amikor a délelőtti órákon megszerzett ismeretekről adtak számot. Sportversenyen mutathatták meg ügyességüket. Beszélgetőkör formájában idézték fel a szülők-nagyszülők régmúlt karácsonyát.


A témahét jól sikerült, hasznos ismeretekkel gazdagodtak tanulóink. Tavaszra 3 hetes projekttel folytatódik a megkezdett munka.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!