77 csomagot ajándékoztak a Református Gimnázium tanulói


Megjelent: 2009 December 16. ( Szerda ) 09:14
Módosítva: 2009 December 17. ( Csütörtök ) 07:51
A Magyar Református Szeretetszolgálat Nyilas Misi Karácsony című felhívására a Szegedi Kis István Gimnázium diákjai is csomagokat készítettek! A Református Gimnázium cikke a Mátrixon!

Mint minden gyermek, iskolánk tanulói is örömmel és izgalommal várják a karácsonyt. Örömmell tölt el bennünket, hogy nem csak kapni, de adni is szeretnek gyermekeink.

Bizonyították ezt a Nyilas Misi karácsonya című felhívás kapcsán. Megmozdította szívüket az üzenet: aki teheti, ajándékozzon egy cipős doboznyi ajándékcsomagot azoknak az ismeretlen gyerekeknek, akiket a sors próbára tett.

Szorgalmasan hozták felajánlásaikat. Szívesen adtak ismeretlen társaiknak, hogy ők is
átérezhessék a csomag bontásának izgalmát, örömét. Több héten keresztül gyűltek a játékok, az édességek a titkárságon. Lelkes kis csapat csomagolta, díszítette a cipős dobozokat, s így 77 doboznyi "szeretetet" továbbíthattunk a rászorulóknak.


A Magyar Református Szeretetszolgálat számára iskolánk gyűjtötte össze a környező református gyülekezetek és iskolák adományait, akiktől 144 szép és értékes csomag érkezett: Gyulai Magvető Református Általános Iskolából (84 doboz), Békéscsabai Református Gyülekezettől (42 doboz), Békési Református Gyülekezettől (10 doboz), Sarkadi Református Gyülekezettől (3 doboz), Mezőberényi Református Gyülekezettől (3
doboz).

Így összesen 220 gyermeknek tehettük széppé és emlékezetessé az idei karácsonyt.

Köszönjük, hogy megértette sok-sok ember az ajándékozás örömét.

Kívánjuk, hogy legyen boldog és szeretetteljes karácsonya minden gyermeknek!

Szegedi Kis István Református Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!