Izsó Gábor átvette a Kerékpárosbarát Település címet


Békés városa is azon négy település között van, akik idén elnyerték a Kerékpárosbarát Település címet.

Békés városa is azon négy település között van, akik idén elnyerték a Kerékpárosbarát Település címet. 2006 után így szeptember 22-én, második alkalommal vehette át településünk polgármestere a címmel járó elismerõ oklevelet Szabó Imrétõl, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium miniszterétõl. A díjátadást a budapesti Autómentes Nap keretében szervezték meg.

Békés Város Önkormányzatának törekvését a kerékpáros közlekedésének fejlesztésére országos szintén is példaként állítják a szakemberek. László János a Magyar Kerékpárosklub elnöke a tervek szerint a közeljövõben Békésre látogat, hogy munkatársaival közelebbrõl is megismerjék a megye névadó városának eddigi kerékpáros koncepcióterveit, a közlekedési szokásokra vonatkozó vizsgálatokat, eredményeket, hogy egyesületük aktivistái és más települések is tanulhassanak belõle. A többségében az 1980-as, 1990-es években épült kerékpárutak, a pályázatokon elnyert összegekbõl közel 70 %-al bõvülhetnek ebben az évben.

Az idei megtisztelõ cím odaítélése így nem véletlen, a város már eddig is sokat tett azért, hogy mint a „Kerékpáros Település” díj nyertese országos szinten a legjobb kerékpáros városok közé sorolják.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!