Havasak az utak Békésen! Az önkormányzat felhívása!


Péntek estéről szombat hajnalra jelentős mennyiségű hó hullott Békésre - a takarítás már éjszaka elkezdődött.

A téli munkákat is a LISZ Kft. közmunkásai végzik. A fagyos, havas időjárás két legfontosabb területe a síkosságmentesítés és a hóeltakarítás. A síkosság megszüntetését az önkormányzat igyekszik a keletkezés után azonnal, de legkésőbb 4–5 órán belül elhárítani. A település utcái osztályokba vannak sorolva, a munkálatok elvégzése így fontossági sorrendben követi az osztályozást. A szórás során ahol csak lehet, környezetbarát anyagokat használ fel a LISZ Kft.

A hóeltakarítást 5–10 centiméteres hómennyiségnél kell elkezdeni. A hókotró gépek készen állnak, a LISZ Kft. a Békési Hulladékgyűjtő Kft.-től bérli azokat.

Ezúton hívjuk fel a lakosság figyelmét arra, hogy a lakóingatlanok előtti, tömbházak esetén az épületet körülvevő járdák hómentesítése minden körülmények között az ingatlan tulajdonosának, tulajdonosainak kötelessége.


A közutak állapotáról információ az alábbi helyekről kérhető:


Magyar Közút Kht. Dél-Alföldi Regionális Főmérnökség

Központi Diszpécser Szolgálat, Kecskemét. Tel.: 76/480–630


A diszpécserszolgálat huszonnégy órás váltásban, folyamatosan működik 2009. november 10. és 2010. március 15. között. Ide érkeznek be az üzemmérnökségekről az ügyeletesek jelentései, melyeket jóváhagyás után továbbítanak az ÚTINFORM felé.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!