Beszámolt munkájáról a Romaügyi Koordinációs Tanács


Megjelent: 2009 December 21. ( Hétfő ) 09:05
Módosítva: 2009 December 22. ( Kedd ) 07:03
A testület tagjai: Mucsi András elnök, Kovács Gusztáv titkár, Varga Zsolt RKI irodavezető, Budai Olivér középiskolai koordinátor.

Számos akciót kedzeményezett 2009-ben a tanács, így a békési ligeti játszótér felügyeletét, roma főzőnap társszervezését, beiskolázási ösztöndíjat, intézményi koordinátorok munkájának segítését, de próbálnak segíteni a Szent Lázár Alapítvány érdekében is - mint az a beszámolóból kiderül - a kormány új rehabilitációs foglalkoztatás politikája már a 50%os rokkantak alkalmazását sem teszi lehetővé!

Ebben az ügyben Erdős Norbert országgyűlési képviselő segítségét is kérték - ennél a cégnél nagyon sok békési roma dolgozik és így megélhetésük került veszélybe.

A tanács megbízásából az FGYKI Vásárszél utcai tagintézményében Budai Olivér roma koordinátor próbálja kezelni a konfliktus helyzeteket.

A koordinációs irodát - Lakatos Gyula lemondása óta - Varga Zsolt vezeti, akit naponta átlagosan 20 -30 fő keres fel a legkülönbözőbb problémákkal.

A képviselő javasolja, hogy a következő évben a város előterjesztés formájában is foglalkozzon a roma lakosság helyzetével.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!