Ünnep a Karacsban!


Megjelent: 2009 December 21. ( Hétfő ) 12:50
Módosítva: 2009 December 27. ( Vasárnap ) 20:39
Az év utolsó tanítási hete ünnepi hangulatban telt az iskolánkban. A gyerekek karácsonyi képeket készítettek, díszítették a tantermeket, folyosót, és voltak olyan tantermek, ahol szépen feldíszített fenyő illata lengte be az osztályt. Szeverényi Valéria beszámolója a Békés Mátrixon!

A két utolsó napon már iskolatáska nélkül érkeztek a felső tagozatos gyermekek az iskolába. Csütörtökön a tornateremben gyülekeztük. Agytornával kezdtünk, ahol mindenki megmozgathatta agytekervényét. Ötletes feladatok sorozatát kapták a gyerekek, amiben a legjobbnak a 8.c osztály bizonyult. Ezt követte a „Mindent bele!” játékos vetélkedő, ahol az „a”-sok, „b”-sek, „c”-sek alkottak külön-külön csapatot. Izgalmas véghajrában az „a”-sok bizonyultak az idén a legügyesebbeknek. A nap záró eseménye a hagyományos tanár-diák kosármeccs volt. /Még mindig van mit fejlődniük a diákoknak. J/

Pénteken az énekkarunk ünnepi dalainak meghallgatásával indult a nap, majd mindeni keresett magának olyan elfoglaltságot, amihez a legnagyobb kedvet érzett. A nap végén gyönyörködtünk a szépen elkészített asztali díszekben, gyurmából megformázott jászolban, számítógépes karácsonyi üdvözletekben, karácsonyfadíszekben. Legnagyobb népszerűségnek a tankonyha örvendett, ahol marcipán figurák, kókusz golyók, diós sütik készültek.

Délben az ízlésesen megterített ünnepi asztalokon meggyújtott gyertyafény mellett közös éneklés után kívántunk egymásnak kellemes ünnepeket.
A Karacs Tagintézmény valamennyi dolgozója és diákja nevében kívánok a Mátrix valamennyi olvasójának is

áldott, békés karácsonyt, és örömökben gazdag boldog új évet!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!