2009-ben is Kerékpárosbarát Település Békés


Megjelent: 2009 December 27. ( Vasárnap ) 15:04
Módosítva: 2009 December 28. ( Hétfő ) 08:38
Harmadik alkalommal nyerte el Békés a Kerékpárosbarát Település címet, így 2006 és 2008 után 2009-ben is méltóvá vált a cím egy éven át tartó használatára. Az oklevelet ünnepélyes keretek között a napokban vehette át Izsó Gábor polgármester Budapesten a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztériumban.

A megye negyedik legnagyobb városa korábban ünnepélyes keretek között a budapesti Kerékpárosbarát Település konferencián adta át pályázatát, mely a december 8-ai bírálat alapján ismét sikeres lett. Mint az ország egyik legelismertebb kerékpárt használó települése a cím meghosszabbításához a jövőben csak egy éves jelentést kell benyújtania a városnak.

A jelentésnek tartalmaznia kell a kerékpározással kapcsolatos események rövid összefoglalóját, az esetleges infrastruktúrafejlesztések leírását, valamint minden olyan egyéni kezdeményezést, amit említésre méltónak ítélnek Békésen.

A megye negyedik legnagyobb városában az emberek 60 %-a kerékpárt használ a mindennapokban, több bringás rendezvényt is szerveznek. A Békést Mezőberénnyel, Muronnyal és Békéscsabával összekötő kerékpárút kiépítése is sokat jelentett a cím odaítélésekor. A békési önkormányzat saját fejlesztésű, innovatív kerékpártárolójára pedig az ország több pontjáról nagy az érdeklődés.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!