Mi történt 2009-ben Békésen ? II.rész


Megjelent: 2009 December 29. ( Kedd ) 21:24
Módosítva: 2009 December 30. ( Szerda ) 10:58
Április, Május, Június legfontosabb történései Békésen!

Április


Újabb népszerű kezdeményezés indult Békésen: több ezren látogattak el a régi idők piacait idéző virágvasárnapi vásárra. Ezalatt jó ütemben haladt tovább a dánfoki szabadstand felújítása. Több utca aszfaltozása is elkezdődött, a Sas, a Lengyel Lajos utcát és Krisztina zugot és a Dánfoki utat érintették, de elindult az ivóvízvezeték kiépítése is a Malomasszonykertben.

— Hamarosan új bölcsőde épülhet Békésen — jelentette már be a település várossá nyilvánításának 36. évfordulója alkalmából megtartott ünnepségen Izsó Gábor. A rendezvényen a szokásoknak megfelelően átadták a Békés városért kitüntetést is, melyet idén hatan vehettek át.

Az egészségügyben végzett kimagasló tevékenységéért dr. Kovács Imre fogszakorvost, míg a város hitéletében kifejtett kimagasló munkájáért Katona Gyula református lelkipásztort jutalmazták. A kiváló pálinkamestert, Békési Zoltánt a település hírnevének öregbítéséért, Barta István Zoltán egyéni vállalkozót a városért folytatott önzetlen közösségi és közéleti tevékenységéért tüntették ki. Schimpl Miksáné pedagógus évtizedes oktató-nevelői munkájával, Balogh József asztalitenisz szakvezető-edző a sportágban kifejtett kimagasló teljesítményével érdemelte ki az elismerést.

Április 30-án nagy sikerű koncertet adott Békésen a Karthago.


Május


Három helyszínen rendezték meg a II. Békési Sportágbőrzét, majd különleges biciklitúrával ünnepelték a Békés-Murony kerékpárút I. ütemének átadását. Ugyanezen a napon mutatták be a „Békés 2” fantázianevű, egyedileg kifejlesztett kerékpártárolót is. Az M44 út ügyében szólalt fel a parlamentben Erdős Norbert. Átadták a Farkas Gyula Közoktatási Intézmény gyógypedagógiai egységének mintegy 7 millió forintból korszerűsített sportudvarát. Első alkalommal rendezték meg a békési Spining dayt. A békési sportpálya külső kerítését és a sportpályát körülölelő korlátot festették ki a civil szervezetek, a vallási gyülekezetek tagjai, a polgármesteri hivatal munkatársai és nemzetőrök. Békés és környéke egyházi, kulturális és társadalmi életében kifejtett kimagasló tevékenységéért idén Cs. Kiss Andor nyugalmazott református lelkipásztor vehette át a békési KÉSZ-díjat.


Június


A június ismét egy jó hírrel kezdődött. Több, mint félmilliárd forintot nyert Békés a városi fürdő területén található járóbeteg-szakellátó fejlesztésére. Az alig pár hetes Gyerekecske kecske nyerte békési Nefelejcs Vigalom és Gyermeknap keretében megtartott kecskeszépségverseny közönségdíját. A Nefelejcs Egyesület immáron harmadik alkalommal rendezte meg a népszerű programot.

A Békési Pálinka Zrt. új erjesztőcsarnokának átadásával kezdődött a III. Békési Szilvapálinka Ünnep. A program nyitónapján részt vett Gráf József agrárminiszter is. Hivatalosan is átadták Békés új játszóterét az Erzsébet ligetben. Hivatalossá vált, hogy Békés 494 millió forintot nyert a Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola felújítására. Elkezdődtek a Békés-tarhosi Zenei Napok. Kótai Mihály ökölvívó világbajnok és Wichmann Tamás sokszor világbajnok kenus is részt vett az Egy hajóban evezünk elnevezésű vízi túrán.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!