Békési székhelyű civil szervezet alakult a tudásalapú európai társadalomért


2009.december 21-én új civil szervezet került bejegyzésre Békés megyében: az EUNET-Európai Együttműködési Hálózatokért Alapítvány.

A közhasznú szervezet jövőképe szerint az egyre bövülő Európai Unióban működő civil szervezetek mindennapi munkájuk során nemzetközi hálózatokat hoznak létre és működtetnek. Ezért az új alapítvány küldetése, hogy a Békés megyei, majd a Dél-alföldi régióban működő civil szervezetek nemzetközi hálózatépítésének kezdeményezője, képzési és módszertani ernyőszervezetévé váljon. Célkitűzéseink: 1. A régióban működő civil szervezetek nemzetközi partnerkeresésének támogatása. 2. felnőttképzési és szolgáltatási tevékenység az egységes európai turisztikai képzés, az 50 év feletti munkavállalók munkaerő-piaci beilleszkedése és a hátrányos helyzetű emberek társadalmi beilleszkedése érdekében. 3. A civil szervezetek hálózatépítési módszereinek kialakítása és széleskörű terjesztése.

Bár az EUNET mint szervezet “újszülött”, a megalakulásánál bábáskodó szakemberek többsége másfél évtizedes tapasztalatokkal rendelkezik Európai Uniós pályázatok készítésében és megvalósításában. Ezenkivül olyan stratégiai partnereket tudhat maga mellett, mint a Hotel Fiume Zrt., a Csaba College, az Euro Consult Oktatási Központ, az olasz Livornói Tartományi Fejlesztési Ügynökség, a spanyol Jaéni Kereskedelmi Kamara, vagy a görög Hellén Regionális Fejlesztési Központ.

Már a karácsony és a szilveszter közötti időszakban is serény munka folyt az alapítvány békési székhelyén: “Turizmus az időseknek” cimmel Leonardo mobilitási, “Jobb munka a hátrányos helyzetűeknek” cimmel Leonardo partnerségi, “Hátrányos helyzetű emberek munkaerő-piaci reintegrációja” cimmel Grundtvig tanulási kapcsolatokprogram keretében készítjük a pályázatokat. Emellett egy európai konzorcium meghívására az 50 év feletti munkavállalók munkaerő-piaci és társadalmi beilleszkedésével kapcsolatos Leonardo innováció fejlesztési projektben, illetve egy osztrák civil szervezet felkérésére 14-21 év közötti fiatalok elhelyezkedését támogató Leonardo innováció transzfer pályázatba kapcsolódnak be.

Az EUNET Európai Együttműködési Hálózatokért Alapítvány jelenleg is kész segíteni a Békés megyében működő civil szervezetek külföldi partnerkeresését.Szakértőink várják érdeklődésüket!

Dr.Kibédi-Varga Lajos

a kuratórium elnöke

eunet.site40.net


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!