Hucz András vezetheti továbbra is a Nemzetőrséget Békésen!.


Megjelent: 2010 Január 4. ( Hétfő ) 12:39
Módosítva: 2010 Január 5. ( Kedd ) 12:01
December 19-én tartott közgyűlést és tisztújítást a Nemzetőrség békési szervezete.

Hucz András nőr. ezredes . beszámolt a 2009-év pénzügyi helyzetről. 2009-es évben fontosnak tartotta a külterületen élő személyekkel való kapcsolattartását, visszatérő ellenőrzését. A Békés Város Szociális Szolgáltató Központtal együttműködve, jelzésünkre több személynek tudtak segítséget nyújtani a rászorulóknak.

Továbbá elmondta, hogy sikerült jó kapcsolatot kialakítani a rendőrséggel, és a Békés Város vezetésével is. 2009-ben a szervezet megkapta a kiemelkedően közhasznú szervezet fokozatát.

2010 évben fő feladatnak tartja a külterületen élő személyekkel való további kapcsolatartást, 56-os nemzetőrök felkutatásását, ifjúságvédelem keretében az ifjúsággal a honvédelmi ismeretek megismertetése( Ifjúsági nemzetőr.) közrend- közbiztonság védelme, hadi sírok ápolása.


Kis Mihály ezredes pkh. elmondta, hogy a közrend- közbiztonság területén is sokat tett a Nemzetőrség a város területén. A hétvégi szolgálat során több cselekményhez kellet a rendőrségi segítséget kérni .( benzin lopás, kerítés rongálás elkövetőinek elfogása,földön fekvő fiatal korú ittas személyhez rendőri intézkedést,stb ) játszótér őrzése, kertek visszatérő ellenőrzése, Jantyik utcai óvoda kerítése, játszótér felújítása festése, madzagfalvi napok rendezvény biztosítása, mezőőrrel járőrszolgálat.

A közgyűlés a tisztújítás során egyhangúan elfogatta és újra választotta elnök parancsnoknak Hucz András nemzetőr ezredest.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!