Aláírták az inkubátorház támogatási szerzõdését


Az Új Magyarország Fejlesztési Terv DAOP-2007-1.1.1./A kódszámú kiírásán 150 millió forint vissza nem térítendõ támogatást kapott Békés

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv DAOP-2007-1.1.1./A kódszámú kiírásán 150 millió forint vissza nem térítendõ támogatást kapott Békés, melyen inkubátorház megépítését tervezi a város önkormányzata meglévõ és újonnan induló vállalkozások segítésére.

A DARFÜ Kht. képviseletében Gila Gyöngyi tervezési igazgató-helyettes és Izsó Gábor polgármester október 8-án ünnepélyes keretek között aláírta azt a szerzõdést, mellyel a 300 millió forintos beruházás megvalósulhat.

Az inkubátorház a Verseny u. 4. szám alatt épül fel 2009 végéig. Ezzel Békés Város Önkormányzata – a Vállalkozó Alap bevezetése után – egy újabb lépést tesz stratégiai célkitûzése a vállalkozóbarát környezet megteremtése felé.

A szerzõdéskötéskor a békési városháza nagytermében jelen voltak azok a vállalkozók is, akik a pályázat során már jelezték igényüket az inkubátorházban bérelhetõ helységekre, raktárakra és irodákra.

Izsó Gábor a sajtótájékoztatón beszámolt a jelenlegi térségi helyzetrõl, valamint hangsúlyozta a békési kis- és középvállalkozások fejlesztésének fontosságát.

Ezt követõen Gila Gyöngyi kiemelte, hogy kevés pályázat érkezik Békés megyébõl a Dél-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökséghez, Békés mégis jeleskedik az elnyert pályázatok számában és minõségében


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!