Országos Diákolimpián a Békési DAC


Országos Diákolimpiai Döntõkön vettek részt a Békés DAC (atlétikai klub) versenyzõi. Részltes beszámloló a Békés Mátrixon!

Budapesten, az UTE pályán rendezték meg az Országos Diákolimpiai Ügyességi CSB – t.

A VI. korcsportban a Farkas Gyula Közoktatási Intézmény tanulói remek eredményt értek el.

A fiú gerelyhajító csapattól vártuk a jó eredményt. Négy csapat kiemelkedett a mezőnyből és a "Mezgés" fiúknak nagy küzdelemben sikerült a második helyet elérni. A csapatból kiemelkedett Hortobágyi János, aki ismét egyéni csúcsot dobott a 800 grammos gerellyel. Az 57,57 méteres eredményével a nap legjobb eredményét érte el. A csapat tagjai: Hortobágyi János, Molnár Balázs, Mihalik József, Péter Gábor, Pozsgai Gergő..

A fiú diszkoszvető csapatunk a 10. lett. A csapat tagjai: Hortobágyi János, Hídvégi Dávid, Mihalik József és Hídvégi Dávid.

Egy nappal korábban, a Békési Kistérség Általános Iskola lány távolugrói szerepeltek a IV. korcsoportos országos döntőben. Itt, fiatal csapatunk a 6. lett, ami bravúros teljesítmény hiszen két lány a többieknél három évvel fiatalabb. A legjobb eredményt Darvasi Anett érte el 486 centiméterrel. A csapat tagjai: Darvasi Anett, Szabó Réka, Pankotai Kinga, Nyeste Ágnes és Kovács Anikó.

Felkészítő tanárok Veres Zsolt és Rácz András.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!