Ismét nyert Békés - most 63 milliót buszmegállókra


Békés Város Önkormányzata 63 millió forint vissza nem térítendõ támogatást kapott a Dél-alföldi Operatív Programra benyújtott „Fedett autóbuszvárók építése Békés bel- és külterületén” címû 73 millió költségvetésû pályázatával.

73 millió forintból újulnak meg Békés buszvárói!

Békés Város Önkormányzata 63 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott a Dél-alföldi Operatív Programra benyújtott "Fedett autóbuszvárók építése Békés bel- és külterületén" című 73 millió költségvetésű pályázatával.

Korábban már volt egy elbírálási kör a DAOP 3.2.1. jelű kiírásnál és akkor csak két Békés megyei település projektjét bírálták el kedvezően, így Orosháza és Tótkomlós részesült támogatásban.

A projekt keretében Békés bel- és külterületén 41 fedett buszváró és 49 db sziget kerül kialakításra, megfelelő műszaki felszereltséggel, akadálymentesítéssel, hulladékgyűjtő edényekkel, parkosított zöld környezettel és padokkal.

A buszváró felépítményre három típus lett kialakítva, elsősorban a forgalmi és a helyigényeket figyelembe véve, valamint a műemléki környezetet.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!

Cimkék:


buszmegálló