Tanulmányi kiránduláson a Dr Heppes gyerekek!


A Békési Kistérségi Iskola Dr. Hepp Ferenc Tagintézményének alsós és felsõs diákjai az októberi hétvégéken Barna Zoltán tanító vezetésével két tanulmányi kiránduláson vehettek részt.

A Békési Kistérségi Iskola Dr. Hepp Ferenc Tagintézményének alsós és felsős diákjai az októberi hétvégéken Barna Zoltán tanító vezetésével két tanulmányi kiránduláson vehettek részt.

Októbert 11-én Sárospatakra, a Rákóczi-várba juthatott el 39 kisdiák, majd a Károlyfalvához közeli tengerszemhez sétáltak fel. A verőfényes napsütésben zavartalanul gyönyörködhetett a csoport az őszi természet változatos színeiben. A szőlőültetvények között gyalogolva gyakran találkoztak a szüretelő helyiekkel, akik készségesen adtak kóstolót a borvidék kiváló borainak alapanyagából, és bevezették a gyerekeket a szüretelés és a szőlőosztályozás tudományába

Október 17-én pedig 40 fő, 5. és 6. osztályos diák utazhatott el Egerbe, az Egri Vár Napja rendezvényre, melyet 2002 óta rendeznek meg mindig ezen a napon, a törökök 1552-es elvonulásának emléknapján. A vár területén különféle helyszíneken, többféle programmal várták az érdeklődőket.

A diákok ostromjátékon, haditorna-bemutatón, vitézi próbán vettek részt, együtt a korhű jelmezekbe, viseletekbe, kosztümökbe öltözött vitézekkel. A tárlatvezetésen megismerkedhettek az 1552-es ostrom főbb szereplőivel, eseményeivel, eszközeivel.
Délutánra a nap is előbújt, így a gyerekek a délelőtti rendhagyó történelemórán felbuzdulva az egyik parkban a tölgyfák terméseinek felhasználásával megvívták saját makkcsatájukat.

Köszönettel tartozunk sofőrünknek, Békési Sándornak, aki mindkét kiránduláson finom ebédet készített a csoportnak, és minden segítséget megadott ahhoz, hogy a program sikeres legyen. A kirándulások után fáradt, de elégedett és boldog gyerekek szálltak le itthon a buszról.

(Barna Zoltán)

További képek megnézhetők itt: heppalbum.atw.hu


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!